video št. 1 – I. K. T.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Video št. 1 predstavlja človeka. Vsaka scena posebaj predstavlja različno stanje oz. različno stopnjo in razpoloženje v življenju. Vendar pa kljub temu, da video ima zgodbo, želim, da si vsak posameznik video interpretira sam.

Pomen vsake scene:

  1. SCENA: rojstvo – figura raste in nastane oseba.
  2. SCENA: zaznamek – dekle tuje roke mažejo po obrazu in s tem prikazujem simboliko, da preden mi sami lahko kaj storimo nas zunanji svet že zaznamuje.
  3. SCENA: razkroj – figura se spreminja in to lahko razumemo kot da odrašča, zvok odzadja (muhe) dajejo duh po razkroju.
  4. SCENA: trud – različni osebki se trudijo zapenjati uhane, s tem sem želela prikazati kako si lahko ljudje otežijemo življenje z najbolj nepomembnimi stvarmi.
  5. SCENA: krst – dekle se prvo sama namaže z barvo in prav tako kot barva v srugi sceni prikazuje zaznamovanje, ga prikazuje tudi tu. Dekle se torej zaznamuje z najrazličnejšimi stvarmi in nato ugotovi, da ji te stvari na njej ali pa o njej niso všeč in se jih želi rešiti.
  6. SCENA: pogled – figura se premakne čez celo dolžino ekrana, se ozre nazaj in gre potem naprej. Simbolizira osebkov pogled na lastno življenje in kaj je v njem storil.
  7. SCENA: spoprijaznitev – dekle prvo pije z velikim naporom, a po zlitju celotne tekočine se sprosti in začne v pitju skoraj da uživati. Simbolika za tem je, da se moramo ljudje sprojazniti s samim seboj in ko to storimo živimo veliko bolje.
  8. SCENA. smrt – figura se razgradi in umre, a za tem pride novo rojstvo, rodi se cvet.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

Video: video št. 1

 

Zgodborissnemalna knjiga

Refleksija:

S tem projektom sem se naučila veliko novih stvari. Nučila sem se video montaže in pa kako potrpežljiv moraš biti pri frame by frame animaciji, sploh če jo sam ročno ustvarjaš. Naučila pa sem se tudi boljšega snemanja.

Če bi imela več časa ne bi najbrž spremenila prav ničesar saj sem s samim izdelkom zelo zadovoljna in časa sem imela tudi na pretek. Morda bi edino posnela z boljšo kamero.

Največ časa sem posvetila risanju animacij v videu in nato na koncu sami montaži. Za samo risanje sem vse skupaj porabila okoli 8ur, brez da bi katero koli sličico narisala dvakrat, montirala pa sem dva dni s pavzami vred, saj je bil največji problem to, da mi je bilo težko sedeti za računalnikom tako dolgo, brez da bi me začele boleti oči.

Pridobljeno znanje bom lahko tekom življenja uporabila še marsikje, saj me zelo zanima animacija, snemanje videov in podobne reči, s tem se namreč nameravam ukvarjati. Tekom študija pa mi bo znanje prišlo prav že sedaj v drugem semestru, saj nameravam pri kiparstvu narediti preformance art, katerega bo potrebno posneti in zmontirati.

Pri projektu sem uživala prav v vsem. Edina zoprna stvar je bila pospravljan je in pomivanje po snemanju saj je bilo zaradi barv, ki so uporabljene v parih scenah, potrebno vse temeljito pomiti. Glede samega snemanja, animiranja in montaže pa se mi je vse zdelo zelo zanimivo in sem v delu uživala.

Pri sami definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj se mi zdi projekt dobro definiran, zanimiv in veš kaj je zahtevano od tebe. Ta projekt se mi je zdel najboljši izmed vseh pri tem predmetu in si močno želim, da bi bilo v prihodnjosti še kaj podobnega.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost