Kreiram splet

Sem Alenka Čož, študentka likovne pedagogike. Pedagoško fakulteto sem začela obiskovati leta 2005, vendar študija žal nisem dokončala.

Ker je od začetka mojega študija minilo res veliko let, se je moje življenje, od tistega študentskega, kar korenito spremenilo. V mislih imam predvsem službo in tovrstne obveznosti. Zaposlena sem v vrtcu in delo z otroki je res čudovito. Vsak dan je pester, drugačen in lahko bi rekla, da je res mavrično obarvan.

V prostem času zelo rada fotografiram. Iščem zanimive kadre ter jih skušam ovekovečiti na fotografiji, ki mi bo služila kot lep spomin ali inspiracija.

 

 

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

IKT, predvsem v smislu oblikovanja spletnih strani in grafičnega oblikovanja, me je zanimal že od približno sredine osnovne šole. Takrat sem namreč dobila svoj prvi računalnik in modem, ki je služil za povezavo z internetom. Še danes se spomnim tistega zvoka, ki je trajal in trajala. Če se je povezal v manj kot pol ure je bilo to res hitro in super. Danes so seveda časi drugačni in vse od takrat je tehnologija napredovala res nepredstavljivo hitro. Kljub interesu pa priznam, da tega hitrega napredka ne dohajam več tako kot bi si želela, mi pa znanje, ki sem ga pridobila v svojih začetkih, še danes pride zelo prav, predvsem pri urejanju spletnih strani (npr. osnovno poznavanje html jezika, ki sem se ga učila kar sama, za domačim računalnikom, zgolj zato, da sem lahko oblikovala svojo prvo spletno stran). Tekom študija in kasnejših priložnostih del, sem se kar dobro seznanila z delom v programih Adobe. Predvsem InDesign, Photoshop in Illustrator. Še danes priložnostno oblikujem letake, plakate ipd.

Vesela sem, da sem lahko IKT znanje pri študijskem predmetu obnovila in poglobila. Izvedela sem veliko novega in počutim se bolj v teku s časom, ki mu bom morala v bodoče bolj vestno slediti. Na poklicni poti verjamem, da mi bo znanje prišlo močno prav, obenem pa verjamem tudi, da bodo( vsaj malo) za moj ‘up date’ oziroma seznanjanje z novostmi s področja IKT poskrbeli tudi bodoči učenci.

 

 

REFLEKSIJA

V tem projektu sem večino zadev že poznala. Vedela sem kako kreirati objave na spletu, kljub temu, da sem jih sicer kreirala pri drugih ponudnikih. Procesi (npr. vpis na spletno stran in formiranje ter oblikovanje objave) so si med sicer različnimi ponudniki še vedno dovolj podobni, da pri uporabi le teh načeloma ne naletiš na večje težave. Na novo pa sem se seznanila z uporabo Creative commons oznakami oziroma pravicami. To je tudi del, kateremu sem posvetila največ časa, da sem si označbe pravilno zapomnila in jih posledično tudi pravilno uporabila. Novost so bile tudi spletne strani, ki nam ponujajo brezplačno uporabo najrazličnejših fotografij. Na svoji poklicni poti bom pridobljeno znanje zagotovo uporabljala. Predvsem se mi zdi, da mi lahko služi kot dobra možnost povezave z učenci ter tovrstno obliko komunikacije, prenosa, utrjevanja in preverjanja znanja. Z veseljem bom z bodočimi učenci in sodelavci delila tudi pridobljeno znanje glede pravic in možnosti pridobivanja slikovnega materiala na pravičen način.

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost