Jabolko v travi

Za to nalogo sem si izbrala enostaven motiv jabolka, le zato da preizkusim različne čopiče in vse kar program ponuja, saj sem prvič uporabljala program Krita oziroma sem prvič sploh risala z računalniškimi programi.

Jabolko v travi by Liora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

POTEK:

 1. Na začetku sm pobarvala ozadje ter kasneje k temu dodala malo podrobnosti.

Jabolko v travi by Liora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

2. Nato sem nekako narisala jabolko (in zaradi pomankanja znanja ter izkušenj to naredila malo po svoje, torej brez skic).

Jabolko v travi by Liora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

3. Vsem tem sem nato dodala še več sence kot je bilo vidno prej ter različne oddtenke trave, da sem to še malo bolj povdarila.

Jabolko v travi by Liora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

4. Na koncu, sem jabolku dodala še pecelj ter popravila še nekaj podrobnosti.

Jabolko v travi by Liora is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA:

Naloga mi je bila všeč, saj sem se naučila nekaj novega, a vendar bo potrebno še veliko vaje, da bi končni izdelki izgledali dobro. Mislim, da je bila ta naloga zabavna, pa čeprav ni izpadla najbolje, ampak sem vsaj malo spoznala nov program in nekaj možnosti, ki jih ta ponuja.

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

komentarjev 5

 1. Avatar Taša pravi:

  Zdi se mi, da je senčenje na splošno odlično ralizirano v objavi. Volumni in globine so prepričljivi. Krita je bila pravilen program, saj jabolko ustreza kriterijem rastrske grafike. Slika bi bila lahko izboljšana, če bi bilo nebo svetlejše barve. Na ta način bi jabolko še lepše stopilo v ospredje. Zahteve projektne naloge so več ali manj izpolnjene. Licenca, postopek, refleksija, primerne slike in končni izdelek so vsi lepo prikazani. Resolucije so ustrezne. Zelo lep izdelek:)

 2. Avatar Kat pravi:

  -svetloba na jabolko pada od spredaj, senca pa je ob strani
  -dodelati je potrebno ozadje (nebo), prehod med travo in nebom
  -robovi jabolka so malo preostri, zato ne delujejo realistično
  -več različnih odtenkov barv

 3. Avatar sanka pravi:

  delo je vabi k ogledu zaradi svojega velikega sočnega rdečega jabolka, ki je lepo osenčen in dreno stopa ven iz okolice, všeč mi je da se nebo in trava v odtenkih ne razlikujeta preveč in tako dasta prednost jabolku. prostor bi lahko malo boli poglobila in se več iguala s teksturami. delo mi je všeč, manjkajo pa postopek izdelave, licence in opis.

  • Avatar sanka pravi:

   moj komentar ima ogromno slovničnih napak, zato ga bom tu napisala še enkrat:
   delo vabi k ogledu zaradi svojega velikega sočnega, rdečega jabolka, ki je lepo osenčen in drzno stopa ven iz okolice, všeč mi je da se nebo in trava v odtenkih ne razlikujeta preveč in tako data prednost jabolku. prostor bi lahko malo bolj poglobila in se več igrala s teksturami. delo mi je všeč, manjkajo pa postopek izdelave, licence in opis.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost