Hobotnica

Za projektno nalogo sem si izbrala motiv hobotnice v morju. Izbrala sem si ga zato, ker mi omogoča prikazati veliko različnih tekstur in podrobnosti.

Delo sem pričela s skico. Najprej sem skicirala obliko hobotnice in ji dodlala njene osnovne barve. Nato sem okoli nje skicirala še ribe in morska tla. Za skiciranje sem uporabila čopič pencil, za barve pa airbrush.

Skica

Postopek 1 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Uporabljena čopiča

Čopiči by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Po tem sem dodala nov layer na katerega sem dodala teksturo hobotnice. Za to sem uporabila čopič, ki je označen na spodnji sliki.

Tekstura

Postopek 2 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ko sem dokončala teksture sem na nov layer dodala še osnovno barvo hobotnice. Za to sem uporabila čopič na spodnji sliki.

Barva hobotnice

Postopek 3 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Uporabljen čopič

Čopič by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem na nov layer dodala priseske. Za to sem uporabila isti čopič kot pri prejšnjem koraku, poleg tega pa še airbrush, da sem jih osenčila.

Priseski

Postopek 4 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Potem sem hobotnici dodala oči in za to uporabila ista čopiča kot pri prejšnjem koraku.

Oči

Postopek 5 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V naslednjem koraku sem hobotnici dodala vzorec. Za to sem uporabila čopič airbrush.

Vzorec

Postopek 6 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem na nov layer dodala ozadje.

Ozadje

Postopek 7 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V nasljednem koraku sem na nov layer dodala vse ribice. Za ta korak sem si pomagala s skico, ki sem jo nareila v prvem koraku. Pri tem sem uporabila ista čopiča kot pri risanju prisekov.

Ribice

Postopek 8 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Nato sem na isti način dodala še morska tla in mehurčke. Le da sem pri risanju tal uporabila še čopiče, ki so označeni na spodnji sliki.

Morska tla in mehurčki

Postopek 9 by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

V zadnjem koraku sem na nov layer dodala še svetlobo. To sem storila z uporabo airbrusha.

Končni izdelek

Hobotnica by Pia Križnar is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija:

V tem projektu sem se naučila veliko bolje uporabljati program Krita. Naučila sem se kako delujejo funkcije v programu in kako jih pravilno uporabljati.

Če bi imela več časa bi hobotnici dodala še več podrobnosti. Izboljšala bi njeno teksturo in tudi barve bi rahlo ojačala. Izboljšala bi tudi ozadje tako, da bi dodala več rib in podrobnosti, da bi bolje ustvarila občutek globine.

Največ časa sem posvetila hobotnici in ne ozadju. Ker je v središču pozornosti sem hotela, da res izstopa iz slike. Zelo veliko časa sem posvetila njenim očem, ki sem jih skozi delo velikokrat spremenila, ker z njimi nisem bila zadovoljna.

Menim, da sem delo opravila dobro. Izbrala sem motiv, ki je primeren za obdelavo z rastrsko grafiko. Delu sem namenila veliko svoje pozornosti, zato je izdelan natančno in vsebuje veliko podrobnosti.

Pridobljeno znanje bom lahko uporabljala tekom študija in na svoji poklicni poti. Če bom med študijem še kdaj dobila podobno nalogo jo bom lahko opravila veliko hitreje in boljše. Ko bom zaposlena bom to znanje lahko uporabila za ilustriranje različnih tem, ki bi jih želela predstaviti in jih tako naredila lažje za razumeti.

Pri projektu mi je bilo zelo všeč, da sem si vsebino dela lahko izbrala sama. Ker je bil projekt tako odprt mi je bilo delo zelo zabavno, saj nisem imela strogih pravil, ki bi se jih morala držati. Edino, kar mi pri delu ni bilo najbolj všeč je to, da sem zanj porabila veliko časa, saj programa za delo nisem poznala.

V definiciji projekta ne bi veliko spremenila, saj mi je bil projekt zelo všeč. Mogoče bi pred pričetkom dela le koristila kakšna več informacija o samem programu namenjenim za delo.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost