Rastrska grafika, KRITA

NASLOV SLIKE: Ne zaupaj ničemur, kar krvavi


Ne zaupaj ničemur, kar krvavi avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.


1. POSTOPEK DELA

Pri ustvarjanju sem uporabljala program Krita. Ta brezplačen program sem naložila na tablico Samsung Galaxy S7 Lite na kateri sem torej risala.


Ne zaupaj ničemur, kar krvavi Screenshot 1 avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.Začela sem tako , da sem na digitalni papir naredila enostavno skico s črnim pisalom, nato sem čeznjo nalepila layer in z enakim pisalom ponovno, tokrat bolj natančno šla čez prvotno skico.

Za tem sem enako pisalo povečala in ga spremenila v želen odtenek kožne barve. Ob robovih obraza, ob gubah in nasploh tam kjer naj bi padale sence sem barvo pisala spremenila v temnorjavo. Obraz sem torej ploskovito pobarvala.


Ne zaupaj ničemur, kar krvavi Screenshot 2 avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.Kot se vidi na ramenih osebe, sem obe barvi s posebnim pisalom zmešala tako, da so prehodi med njima mehkejši in delujejo bolj pristno. Tak postopek sem uporabila na celotnem obrazu. Zatem sem se osredotočila na oči, katerih šarenice sem pobarvalaz zrazličnimi odtenki rjave in rumene, zenice so črne, beločnice pa sem pobarvala z rdečo rumeno in modro barvo. Tako delujejo bolj nevarno, ostro ali celo agresivno.


Ne zaupaj ničemur, kar krvavi Screenshot 3 avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.


Ne zaupaj ničemur, kar krvavi Screenshot 4 avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.Ko sem z obrazom bila zadovoljnasem se posvetila ozadju. Želela sem, da je simplistično in nepreusmerja pozornosti z osrednje figure. Odločila sem za uporabo živo rožnatega, skoraj magenta, odtenka.


Ne zaupaj ničemur, kar krvavi Screenshot 5 avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.Nato sem začela z risanjem črnih las. Da bi ti delovali, kot daseleskečejo in valovijo, sem poleg črne barve uporabila še belo in različne odtenke modre.

<a href="http://<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/"><img alt="Licenca Creative Commons" style="border-width:0" src="https://i.creativecommons.org/l/by-nc-sa/4.0/80×15.png" /></a><br /><span xmlns:dct="http://purl.org/dc/terms/" href="http://purl.org/dc/dcmitype/StillImage" property="dct:title" rel="dct:type">Screenshot 6</span> avtorja <span xmlns:cc="http://creativecommons.org/ns#" property="cc:attributionName">PRINCESS BUBBLEGUm</span> je objavljeno pod <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/">licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna

Ne zaupaj ničemur, kar krvavi Screenshot 6 avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.Ko sem končala z risanjem frizure, se mi je zdelo, da ta nekam odstopa od ozadja. Zato sem se ob robovih formata odločila dodati črno barvo, ki  proti središču prehaja v prvotno rožnato barvo. Tak učinek navideznega svetljenja fokus opazovalca še bolj usmeri na sam obraz, katerije točka mojega izdelka. Hkrati se črna na ozadju seveda ujema zbarvo las figure, tako izdelek deluje bolj enotno. To je bila zadnja stvar, ki sem jo naredila in izdelek je bil končan.2. ZGODBA ZA MOTIVOM

Za svoj izdelek sem dobila idej obponovnem gledanju japonske animirane serije  serije Hunter x Hunter. To serija japonskih mang, katere avtor je Yoshihiro Togashi. V zgodbi je veliko zanimivih karakterjev, eden izmed katerih je Illumi Zlodyck. To je najstarejši brat Killue, najboljšega prijatelja glavnega lika serije, Gona Freecssa.
Priimek Zoldyck po svetu vzbuja strah, saj se gre za družino, katere vsi člani so izurjeni hladokrvni morilci. Ravno zato so tudinjihov videz in karakteristike drugačne od navadnega človeka. Illumi ima zelo dolge, črne lase, ki so počesani nazaj, njegove oči so velike, temne in drzne, njegove obrazne poteze paso strahovito ostre. Večinoma je brezizrazen, v nasprotju temu pa so njegovi stavki nekoliko veseli, a čudno odsotni. Njegovo srceje kamnito, ne pozna občutka za sočloveka, je neusmiljen in hladen, kar se jasno vidi na njegovem izrazu. Sicer pa je Illumi izredno inteligenten in spreten manipulator. Zdi se mi, da celotna njegova pojava vzbuja občutek misterioznosti, ki nas še bolj pritegne k samem liku in si ga želimo bolj spoznati.
Emocionalna odsotnost lika se mi zdi šokantno fascinantna in želela sem jo upodobiti na  izdelku. Illumija sem želela upodobiti vsvojem stilu, a vseeno tako, da je lik prepoznaven. Obraz sem naredila zanj značilno brezizrazen, oči se soočajo z gledalcem in ga izzivajo, lasje pa sumljivo lahkotno padajo čez njegova ramena in rahlo valovijo. Ozadje prispeva k temu, da ves fokus pade na Illumijev pogled, kjer je največja napetost na izdelku.


Ne zaupaj ničemur, kar krvavi avtorja Princess Bubblegum je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna.


Za konec pa sem se odločila deliti eneg izmed njegovih meni osebno najbolj zanimivih citatov, katerega avtorstvo v realnem svetu pripada ameriški umetnici Coriti Kent.

“A painting is a symbol for the universe. Inside it, each piece relates to the other. Each piece is only answerable to the rest of that little world. So, probably in the total universe, there is that kind of total harmony, but we get only little tastes of it.”

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost