rastrska grafika

Za motiv sem si izbrala portret meduze. Motiv izhaja iz grške mitologije in je ena najprepoznavnejših likov.


CC BY

Začela sem s skiciranjem osnove z črnilom Basic2 in dodelovala dokler mi ni bila skica približno všeč. Nadaljevala sem z barvanjem kač z funkcijo reptile skin na zeleno in probala modelirati kače z različnimi odtenki. V pomoč so mi bile različne plasti slike. Le tako sem lahko najučinkovitejše modelirala a so mi tudi predstavljale precejšni izziv. Na enem sloju sem uporabljala orodja kot so basic črnilo in wet paint čopič na drugem sloju pa sem imela teksture.

CC BY

Kožo sem najprej pobarvala enotno v isti ton s svinčnikom basic1 nato pa sem uporabljala wet paint čopiče in eksperimentirala modeliranje z barvami in različno intenzivno prekrivnostjo.

CC BY
CC BY
CC BY

REFLEKSIJA
S krito sem se srečala prvič. Naloga mi je bila precejšen izziv in sem se srečevala s precejšnimi težavami pri ustvarjanju ker mi je bilo program zelo težko osvojiti. Prav tako sem imela ogromno težav pri ustvarjanju z miško saj z njo nisem spretna in sem zato potrebovala veliko časa. Moja napaka je bila že v izbiri motiva, čeprav je zaradi mehkih prehodov in vrste modelacije primerna za to vrsto grafike pa nisem vešča v portretih na splošno. Bila pa sem tudi precej zmedena nad programom med celotnim procesom, čeprav sem ga uspela zelo dobro spoznati.
Glede na to koliko težav sem imela sem s svojim delom dokaj zadovoljna in mi je program kljub vsemu všeč in mi bo tekom šolanja še prišel zelo prav. Definitivno se mi zdi, da bi se s takimi orodji lahko začeli spoznavati že tekom osnovne šole in ga bom tudi na poklicni poti predstavila karseda mogoče.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost