Rasterska grafika

To sliko sem izbrala, ker je to eden mojih ljubših filmskih likov. Uporabila sem tudi tehniko senčenja, ki jo običajno ne, saj je precej zamudna. Mešala sem barve kot bi jih z čopičem na platnu.

Slika ni moja, je posnetek zaslona iz Marvel serije Loki. 

Najprej sem nov layer zapolnila s svetlo sivo barvo, saj mi je bela podlaga preveč svetla. Nato sem ustvarila še en layer za skico in zaklenila layer z ozadjem, kajti velikokrat se zgodi, da ponesreči rišem na napačen layer.

Skicirala sem z črno barvo.

Za barvanje in senčenje slike sem večinoma uporabljala te tri čopiče.

Sliko sem se najprej lotila barvati v črno belih odtenkih, katere sem kasneje imela namen prebarvati z uporabo layer filtrov.

Ko sem končala z iskanjem črno belih odtenkov je slika zgledala nekako tako.

Za tem sem z uporabo filtrov spremenila črno belo sliko v barvasto. Z lasom sem obkrožila osebo, zato da ne bi barvala izven črt. Layer se spremenila na overlay in se lotila barvati.

Po tem ko sem določila približne barve, sem se z wet paint brushom lotila senčenja in iskanja pravih odtenkov. Končana slika je nato izgledala tako:

Loki © 2021 by Ana is licensed under CC BY-NC 4.0 

Refleksija

Digitalno risanje sem poznala že prej, sem se pa zopet spoznala s programom Krita in ga še bolj podrobno raziskala. Vedno rada rišem realistično na papir, vendar nikoli nisem imela potrpljenja da se lotim realističnega risanje digitalno. Tokrat sem si zadala to nalogo in nisem obupala. Z končnim izdelkom sem zadovolna.

Zdi se mi, da je bilo časa na pretek, še posebej ker se sem z digitalnim risanjem ukvarjala že prej, se nisem zamudila z iskanjem vseh programskih funkcij. Kljub vsemu pa vseeno vedno najdem kašno novo orodje, ki mi pomaga priti do končnega izdelka. Največ časa sem posvetila barvanju in senčenju, kakor tudi iskanju referenčne slike. To se mi zdi, da je vedno najbolj zamuden proces.

Glede na kriterij ocenjevanja se mi zdi da sem zajela vse naloge. Vendar kljub prednzanju, sem se tudi kaj novega naučila. Rasterska grafika nikoli ni odveč. Včasih je kaj lažje in hitreje skicirati digitalno, saj nobena poteza, oziroma linija ni končna, vse se da popravit. Projekt je bil zanimiv in všeč mi je bilo, da smo imeli veliko svobode pri izbiranju risb/fotografij, ki bi jih pretvorili v rasterko grafiko.

V definiciji projekta ne bi spremenila nič. Všeč mi ji je bila svoboda ustvarjanja in kombinacija dela doma in na vajah.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost