kreiram na spletu – prva spletna objava

Neptunove kače © 2022 by Monika is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Študentka prvega letnika likovne pedagogike, ki se prvič srečuje z digitalnim ustvarjanjem – –

Pa naj se predstavim: sem fotografska tehnica, ki se z ustvarjanjem zbližujem že od malih nog – eden izmed prvih spominov so risanje ogromnih kupov risb v vrtcu, risanje po stenah sobe (česar starši niso bili najbolj veseli), risanje po tekstilu in še bi se našlo kaj. S fotoaparatom sem se prvič srečala pri 13 letih in postala obsedena s fotografiranjem dobesedno česar koli – sledil je vpis na SŠOF, kjer je želja po fotografiranju kmalu zapadla v konstantnih portretih in tihožitjih. Takrat sem se tudi prvič spoznala s Photoshop-om, InDesign-om in Premier-om. Ustvarjane kratkih filmov in montaža sta po dveh letih teorije v meni vzbudila nek interes in se s tem v prostem času ukvarjam bolj za sprostitev 😉 Med tem pa se je moja želja po branju knjig razpršila in mi okupirala večino časa.

hrib © 2022 by Monika is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Digitalno ustvarjanje me nekako ni nikoli pritegnilo saj mi je bolj ljub papir in svinčnik, vendar pa sem se naučila ustvariti objavo, katere licence lahko uporabljam, kje najti fotografije/slike s licencami in uporabljati začela Krito in Inkscape. Kljub temu, da sem se z Adobovimi programi že srečala lahko med svoje zanimanje dodajam sedaj še nekaj novega in tako razmišljam o nakupu grafične tablice. Želela bi se izboljšati v smeri digitalnega ustvarjanja saj bi nekatere stvari lahko hitreje dokončala. To znanje pa bom razvijala do točke kjer se počutim usposobljeno v digitalnem ustvarjanju in bom lahko to znanje učila tudi drugih – saj kako lahko učiš nekaj česar še sam ne razumeš. Najbolj si bom zapomnila pisanje refleksije, saj sem prvič pregledala kurikulum in opazila česa vsega mi v osnovni šoli nismo imeli možnosti uporabljati ali celo samo spoznati – saj je bilo medpredmetno povezovanje ali digitalno ustvarjanje še v začetnih zametkih (očitno). Zavedam pa se, da bom morala sama več časa vložiti v razvijanje novih kompetenc iz digitalnega sveta in povezovanje med fotografijo, pisanjem besedil in likovnim delom

Projekt je bil primeren za vsakega, ki se je že srečal s digitalnim ustvarjanjem ali za začetnika in pri njem ne bi spremenila ničesar, saj smo tudi na laboratorijskih vajah prejeli vse informacije, ki smo jih potrebovali in smo vedno imeli na voljo individualne ure za dodatna vprašanja.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost