Kawasaki

Kawasaki je japonski proizvajalec motornih koles. Ta firma ima različne vrste motorjev (motornih koles), od tekmovalnih motorjev, čoperjev, kroserjev in tako dalje. Najnovejši Kawasaki motor se imenuje Kawasaki Ninja 400.

Kawasaki

2015 Kawasaki Ninja H2 by Daniel Hartwig is licensed under CC BY 4.0

Digitalna tehnologija v mojem življenju

Prvo kot prvo sem Laura in zelo rada rišem digitalno.

Z digitalno tehnologijo se ukvarjam že od osnovne šole. V osnovni šoli sem uporabljala Word dokument ter PowerPoint. Z tem sem ustvarjala predstavitve za razred in domače naloge za učitelje. Prav tako sem uporabljala Word dokument za printanje majhnih slikic. Na koncu osnovne šole sem dobila za darilo Wacom Tablet s katero se je začelo moje digitalno slikanje. Najprej sem risala v Slikarju ter GIMP, Inkscape in CorelDRAW. Nato pa sem dobila aplikacijo PaintTool SAI katera mi je najbolj všeč in jo uporabljam še danes. V srednji šoli pa smo začeli uporabljati Adobe programe. Začetek je bil naporen a po razlagah in vajah sem osvojila uporabljanje Adobe programov. Največ smo uporabljali Photoshop, Adobe Ilustrator in Adobe After Effects. Z temi programi smo ustvarjali mnoge rastrske in vektorske grafike. Največ smo se ukvarjali z dizajnom logotipov in plakatov. V svojem prostem času se ukvarjam tudi z animacijo za katero sem se morala naučiti uporabljati Krito ter Adobe Animate. S tem sem se soočila na začetku srednje šole. Krita mi je zelo super program saj se lahko uporablja za risanje ter animiranje. Konec srednje šole sem bila zelo zainteresirana v 3D modelacijo zato sem se morala naučiti uporabljati Blender. To je aplikacija za ustvarjanje 3D modelov s katero še imam zdaj malo težav ampak vem standardne funkcije aplikacije. Z vsem tem znanjem rišem z tablico risbe, ki jih objavljam na socialnih omrežjih. Digitalne risbe tudi prodajam in sprejemam naročila za slike zato še bom to uporabljala tudi v prihodnosti. Kot likovni pedagog bom lahko uporabljala Word in PowerPoint da bom učila učence in jim dala zapiske za učenje. Prav tako če bi morala kaj izdelati za razred oz. študente kot so videi za boljše razumevanje in miselne vzorce bom lahko uporabila Inkscape ter druge aplikacije za risanje in ustvarjanje videov. Če pa nebom šla po poti likovnega pedagoga bom začela ustvarjati ilustracije in stripe. Saj to je bila že od nekdaj moja želja. Za ta dela bi seveda uporabila PaintTool SAI, Krito, Adobe programe ter Inkscape.

Laura 🙂

Laura:) by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija

V tem projektu sem se naučila kako pravilno uporabiti CC licenco ter ustvariti nov post. Prav tako sem se naučila kako ustvariti povezavo z besedilo. Največ dela sem seveda posvetila CC licenci saj je najbolj pomembna. S svojim delom se zelo zadovoljna saj sem se za delo potrudila ter uporabila vse stvari ki sem jih morala. Uporabila sem CC licenco ter jo prav navedla prav tako sem v nalogi uporabila spletni vir oz. ustvarila povezavo, da ko stisneš na besedo te vrže na spletno stran za to stran. Pridobljeno znanje bom lahko uporabila pri stvarjanju svojih objav ter pri objavljanju slik kjer bom lahko uporabila CC licenco. V bodoči službi bom seveda tudi uporabila to znanje. Zelo zabavno mi je bilo se učiti o CC licenci ter jo ustvarjati. Prav tako je bilo poučno in zabavno ustvariti celotno objavo. V definiciji projektne naloge nebi spremenila nič. 🙂

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost