ANIMACIJA

Animacijo sem si zamislila kot novoletno voščilnico, katero pa sem želela izvesti malo drugače. Animacija nima tradicionalnih motivov, ki so za voščilnico značilni, kot npr. smrečica, darila, snežak, lučke,…

Animacijo sem ustvarila v aplikaciji iArtbook, kjer sem na vsako stran narisala sličico, ki je nadaljevala premikanje prejšnje ter pustila možnost premikanja naslednji, kar se je nadaljevalo v povezano gibanje. Ta efekt pa sem najlažje izvedla z možnostjo opazovanja plasti, ki mi je omogočila, da visim sličico iz prejšnje ter iz naslednje strani.

slika 1 by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Zgornja puščica na sliki prikazuje možnost uporabe čopiča, ki sem ga na animaciji uporabila, spodnja puščica pa prikazuje možnost izbiranja barv. Na sliki je mogoče videti tudi plasti prejšnje in naslednje sličice.

slika 2 by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Puščica na levi prikazujeta različne strani animacije, puščica na desni pa kaže na funkcijo, kjer lahko urejamo plasti, stani in njihovo trajanje.

Animacija by Nika is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA

V tej nalogi sem se naučila potrpežljivosti pri ustvarjanju animacije. Če ni imela več časa bi animacijo podaljšala ter se posvetila detajlom, saj je trenutno naloga precej stilizirana. Največ časa sem posvetila premikanju figura na sliki, saj sem želela, da so premiki čim bolj povezani med seboj.

Dana naloga mi je dala znanje, ki ga bom lahko kasneje uporabila v svojih hobijih ter v poklicu svoje ure naredila zabavnejše. Pri projektu mi je najbolj všeč premikanje figure, saj menim, da je njeno premikanje precej povezano in se figura giblje brez premorov. Najmanj pa sem uživala v iskanju idej in v izdelavi scenarija, saj včasih najboljše ideje pridejo nenačrtovano in prav med delom.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost