Animacija

Animacija by Nika Rihtar is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Moja animacija prikazuje pot kaplje krvi nesrečneža, ki si je prst vrezal na trnih vrtnice, ki se ji je preveč približal.
Za animacijo sem se odločila, da naredim stop motion animacijo s pomočjo kolaža. Za ozadje sem uporabila karton na katerega sem nalepila moder kolaž papir za steno in rumenega in oranžnega za tla, v ozadju so tudi izrezane vrtnice in spirale, vse iz kolaž papirja. Vse skupaj sem slikala s telefonom s katerim je nastalo okrog 30 fotografij, ki sem jih v računalniškem programu povezala v video.

Kolaž, ki sem ga naredila za ozadje.
Ena od slik uporabljenih v animaciji.

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se naučila narediti stop motion animacijo. Veliko časa sem posvetila izrezovanju in lepljenju glavnega prizorišča modre stene in rumenih tleh in oblikah kaplje, ki jo ob padanju spremlja senca in ko pride do tal pljuskne v zrak. Najtežji del je bil narediti prepričljiv stik kaplje s tlemi ampak se mi zdi, da je končni rezultat kar dober glede na to, da je to moja prva stop motion animacija. Obžalujem, da sem slike delala s telefonom, saj so se mi roke tresle in sem morala isto sliko večkrat ponoviti, da sem dobila dober rezultat. Znanje, ki sem ga pridobila pri tem projektu bo uporaben saj nameravam delati še mnogo več stop motion animacij. Pri projektu sem uživala saj sem imela popolno svobodo pri izbiri tega kar bom upodobila in sem se naučila nekaj več o stop motion animaciji in animaciji nasploh.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost