Vektorska grafika

Vektorska grafika by Nika Rihtar is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Sprva sem v programu Vectornator v prvi plasti grafiko pobarvala rumeno, barvo sem izbrala v barvnem krogu.

Nato sem na drugi plasti dodala preprosto zeleno obliko, krog, ki ga bom preoblikovala v hruško.

Kasneje sem odločila, da bo ozadje rdeče in sem ga tudi spremenila, to je bilo mogoče, ker so plasti ločene med seboj. Tu sem dodala še več zelenih krogov različnih velikosti, ki bodo vsi hruške. Na tej sliki sem izbrala funkcijo vozlišče, saj bom krog preoblikovala v hruško.

Tu sem kroge preoblikovala s funkcijo vozlišče.

Nato sem še dodala detajle v rjavi barvi. Peclje hrušk sem naredila iz pravokotnikov, ki sem jih z vozlišči spremenila v peclje.

REFLEKSIJA

V tem projektu sem se prvič srečala z vektorski grafiko in s programi za vektorski grafike nasplošno. Naučila sem se delati v programu Inkscape in Vectornator, za ta projekt pa sem se odločila uporabiti zastonj vektorski program Vectornator saj mi je lažje risati na tablici, kjer pa Inkscape ni bila opcija. Izbrala sem si lažji motiv hrušk, ker na ta program še nisem bila navajena in oblika hrušk ni preveč zakomplicirana. Pri projektu nisem imela veliko težav, razen na začetku, ko sem ugotavljala kako lahko osnovne oblike preoblikujem v hruške. Z nastalim izdelkom sem zadovoljna četudi je preprost, težji motiv bom izbrala, ko bom bolj navajena na  ustvarjanje v vektorskih programih. Pridobljeno znanje bom zagotovo uporabljala v prihodnosti saj me zanima tudi grafično oblikovanje. V projektu sem uživala in ne bi ničesar spremenila.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost