Rastrska grafika

Rastrska grafika by Nika Rihtar is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Najprej sem začela s prvo plastjo na kateri sem narisala skico, prvotna skica je v svetlo zeleni, popravke in detajle sem naredila v temno zeleni in rdeči barvi.

Nato sem skici naredila čisto jasno konturo v drugi plasti v temno rjavi barvi, uporabila sem čopič, ki sem si ga naložila z spleta, imenuje se Thick pencil.

Grafiki sem dodala barvo ozadja s tem, da sem šla na drugo plast in sem barvo potegnila iz barvnega kroga na ozadje, to je funkcija Procreata.

Nato sem posamezne dele grafike pobarvala z različnimi odtenki zelene in dodala sence in svetlobo, ki se odbija od hrušk in las dekleta.

REFLEKSIJA

V tem projektu sem zelo uživala saj sem že prej ustvarjala rastrske grafike in sem v Kriti že ustvarjala v srednji šoli. Pri predavanju sem izvedela še več o tem kako se uporablja Krita kot sem že prej vedela. Toda za izdelavo projektne naloge sem se odločila za program Procreate saj mi je ga je lažje uporabljati. Pri tej nalogi sem veliko časa posvetila zgodbi, ki jo prikazuje in kako bi postavila osebe ma rastrski grafiki. Tudi o barvah sem veliko razmišljala in sem se odločila za zeleno, ki me spominja na nelagodje, ki mi ga povzročajo prostori osvetljeni z hladno obarvanimi lučmi. Znanje, ki sem ga pridobila pri projektu mi bo zagotovo pomagal v prihodnosti, saj rada ustvarjam digitalno. V projektni nalogi sem uživala, saj se mi zdi, da sem že prej veliko znala in sem zdaj znanje nadgradila.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost