Digitalna zgodba – ČRTA

Moja ideja za digitalno črto se je začela z mislijo črte. Hotela sem povezati črto in nekakšno sporočilo. Nato mi je prišla ideja. Ustvariti sem hotela zgodbo kjer sta dve osebi. Oseba A se dobi z osebo B in oseba B ima slab dan. Brez da bi oseba B povedala da nima dobrega dni oseba A to sama razbere iz obnašanja osebe B. Saj prijatelji ko se poznamo zelo dolgo takoj opazimo da nekaj ni vredu. Kako pa v to misel zdaj povezati črto? Najboljša odločitev je bila narisati črto v obliki nekakšnega mehurčka z prepleteno črto. Ta črta se na koncu razpotegne in mi dobimo sporočilo. Ko sem imela ustvarjeno zgodno sem to seveda naslikala v storyboard.

Animaciji sem se odločila dati ime No words needed. To je po slovensko prevedeno kot besede niso potrebne. To bi naj sporočilo ta dogodek da vemo kako se osebe počutijo brez da bi nam povedali. Prav tako sem se odločila da bo animacija v angleščini saj mi je tako bolj prijetno delati.

Storyboard by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Po končanem storybordu sem začela skicirati na računalniko. Risala sem digitalno na PaintTool SAI. Najprej sem zelo hitro skicirala kompozicijo vsake slike. Na to skico sem nato narisala še eno skico ki je vsebovala več detajlov. Po končani skici z detajli pa sem začela risati Lineart. Odločila sem se da celotne animacije ne barvam in senčim temveč pustim vse v črtah saj tako se še naslov te digitalne zgodbe bolj ujema.

Hitra skica

HitraSkica by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Detailnaskica

DetailnaSkica by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Lineart

Lineartčrta by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

To sem naredila za vsako sliko. Vseh slik sem na koncu imela 27. Ko sem vse te slike dokonca narisala sem jih vstavila v program za ustvarjanje videa imenovan NCH Suite. Ko sem vse slike dodala noter in jih razporedila po vrsti sem za vsako sliko morala spremeniti čas trajanja. Vsaka slika ima drugačen čas trajanja saj se na nekaterih slikah napis ki se more imeti dovolj časa da se prebere.

Vstavljanje slik

Vstavljanje slik by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Po dokončanih slikah je bil čas da dodam glasbo. za glasbo sem si izbrala mirno muziko. Pri glasbi sem ustvarila da se na začetku počasi vspenja zvok in da na koncu počasi zvok začne padati. to sem naredila z Fade In in Fade out orodjem. To orodje sem prav tako porabila pri prvi in zadnji sliki da prva slika nastane iz črne plasti in da zadnja slika postane črna.

Vstavljanje glasbe

Vstavljanje glasbe by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Slike in zvok je bil končan. Vse kar sem še rabila je bila pisava. Z pisavo sem vstavila naslov moje animacije, ime avtorja ter naslov in izvajalca glasbe. Izvajalec glasbe zahteva samo da navedem avtorja in naslov glasbe. Prav tako sem pri napisih uporabila Fade In in Fade out. Saj to da videu lepši efekt da se začne in konča mirno.

Vstavljanje naslova

Vstavljanje naslova by Laura is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Tako je bila animacija končana. Animacijo si lahko ogledate Tukaj.

Refleksija:

Pri tej nalogi sem se zelo zabavala. Zelo mi je v veselje ustvarjati kratke zgodbe z skritimi pomeni. Z animacijo se pa tudi že dolgo ukvarjam tako da ta naloga ni bila precej težka. Pri tej nalogi sem se naučila da je potrebno veliko časa dati v digitalne zgodbe. Še posebej če hočemo, da je končan izdelek perfekten. Če bi bilo več časa bi v animaciji spremenila to da bi se liki premikali bolj tekoče in da bi animacija bila daljša. Mislim da sem upoštevala vse kriterije za to nalogo. To znanje bi v prihodnosti lahko uporabljala za svoje naloge oz. izdelke. Prav tako bi v prihodnosti lahko to snov poučevala in učila druge. Pri projektu mi je najljubše bilo urejanje slik in glasbe v programu. Velikokrat sem že to počela in mi je zelo sproščujoče. 🙂

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost