Autumn chill

I bake loaves and drink hot chocolate. Also, I like pumpkins.

Pumpkin by Andarna is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Digitalna tehnologija v mojem življenju

Digitalna tehnologija nas dandanes obkroža na vsakem koraku in zagotovo si nobeden od nas ne predstavlja življenja brez nje. Sama seveda veliko uporabljam telefon za poslušanje glasbe na Youtubu in komunikacijo preko klicev in Instagrama, zagotovo pa tudi brez računalnika nebi zmogla, saj delo na fakulteti zahteva veliko seminarskih nalog in tako večinoma uporabljam Word in Power Point. Seveda, ko sem bila mlajša, temu ni bilo tako. Pametnega telefona nisem imela do 7. razreda, delo na računalniku pa ni bilo tako zelo potrebno. Pravtako nisem igrala računalniških igric, tako da nisem imela veliko stikov z računalnikom. Verjamem pa, da bo tudi v šoli čedalje več digitalne tehnologije. Že sedaj smo imeli v vseh učilnicah digitalne table in včasih smo za samostojno raziskovanje uporabljali računalniške učilnice. Ko bom sama učiteljica bom zagotovo uporabljala eAsistenta, pravtako pa menim, da bi bilo pri likovnem pouku čudovito vpeljati digitalno risanje. S tem bi jim lahko predstavili delo na računalnikih, ki je zabavno, a hkrati koristno in ne kvarno kot so to pogosto lahko igrice. Digitalna tehnologija, še posebaj računalniki in telefeni imajo lahko zelo slab vpliv na vse, še posebaj otroke, zato je pomembno, da se jih uči vse to pravilno uporabljati, da bomo imeli od digitalne tehnologije pozitivne učinke in ne obratno.

Refleksija projektnega dela

Ta projektna naloga me je naučila, kako kreirati spletno stran, kar je bilo zame popolnoma novo, zato sem vesela, da sem se tako naučila nekaj novega, ki bo hkrati tudi zelo koristno, če bom v svoji službi rabila objavljati na spletno stran. Poleg tega sem tudi spoznala pomembnost licenc in kako se jih ustvari in doda k objavi.

Če bi imela več časa bi zagotovo napisala kaj več pod svoj opis, morda našla boljše slike in tako lepše uredila izgled objave. Menim, da je pomembno, da tvoja objava izgleda privlačno in lično, saj tako prvabi več bralcev in jim, če izhajam iz sebe, tako deluje bolj zaupanja vredna.

V projektni nalogi sem največ časa posvetila pisanju o digitalni tehnologiji v mojem življenju. Dobro sem morala razmisliti, kaj si pravzaprav mislim o tej temi, saj o njej sicer ne razmišlajm prav pogosto in sem si morala ustvariti mnenje. Pravtako sem se morala spomniti svojih prvi očitnih interakcij z digitalno tehnologijo, za kar sem morala dobro “pobrskati po glavi”.

Menim, da je moje delo solidno, saj sem se res poskušala držati danih navodil, vem pa, da bi se vedno lahko bolj potrudila, napisala več in res dala vse od sebe.

Svoje novo pridobljeno znanje bom med študijem lahko uporabila za deljenje svojih umetniških del in povezovanje z drugimi. Če pa bom delala v šolstvu kot to nameravam, pa bi mi znanje morda lahko prišlo prav pri objavljanju na šolsko spletno stran. Gotovo je vedno zažejeno imeti čim več kompetenc.

Pri projektni nalogi mi je bilo najbolj všeč iskanje slike in nasploh vizualno urejanje strani (barve, velikost pisave,…), saj je to del, kjer se lahko še najbolj umetniško izrazim. Hkrati pa mi je bilo najmanj ljubo pisanje o digitalni tehnologiji v mojem življenju, saj mi je vzelo veliko časa za razmislek.

V projektni nalogi nebi spreminjala ničesar, saj mislim, da je bila zasnovana tako, da bom od tega odnesla nekaj znanja in so bili vsi aspekti koristni.

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost