Neki neki

Ko ne spim v svojem brlogu, rada rišem, gledam serije in pečem. Moja najljubša activity je božanje sosedovih mačk.

“Klasična” by Niksi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Malenia, blade of Miquella (Elden ring) by Niksi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Na kakšnem izletu rada tudi fotografiram, seveda bolj amatersko.

Ognjeni zahod by Niksi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Gladina by Niksi is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ne smem pozabiti na našega malega oblačka, ki skrbi za našo rekreacijo in boljše očutje. 🙂

Digitalna tehnologija v mojem življenju

Večino osnovne šole smo v družini imeli en skupni računalnik, na katerem sem igrala online igrice in ustvarjala smešne PPT-je. Zdaj imamo večinoma leptope, ki si jih med seboj posojamo – jaz prenosnik uporabljam predvsem za šolski namen. Lansko leto sem si kupila grafični zaslon. Trenutno se še uvajam v digitalno ustvarjanje in iščem program, ki bi mi najbolj ustrezal pri ustvarjanju.

Kot likovni pedagog, bi v učnem načrtu učenci malo digitalno ustvarjali. Spoznali bi se z osnovami digitalnega ustvarjanja, spoznali bi se z različnimi programi (neke osnove), kako proces poteka, kje in kako objaviti svoje delo ter kako delu dodamo licenco. Otroci bi tako lahko ustvarjali v zastonj programih, ki niso pezahtevni; npr. začeli bi na Slikarju, potem bi se premaknili na Gimp, Inkscape itd.

Digitalna tehnologija se mi zdi pomembna v našem vsakodnevnem življenju, saj nam pomaga v mnogih situacijah. Vendar pa je poleg mnogih plusov tudi veliko minusov. Na internetu se dogaja veliko zlorab in verbalnega nasilja, kar lahko nekomu uniči življenje, zato moramo biti do teh zadev zelo kitični. Pomembno je tudi omeniti pekomerno uporabo elektronskih naprav, predvsem telefonov. Pogosto se tudi meni zgodi, da “visim” na socialnih omrežjih in youtubu, namesto da bi delala kaj produktivnega.

Refleksija

V tem projektu sem se naučila kako kreirati licenco za določeno sliko, delo. Ta del se mi zdi ključen, saj je tako tvoje delo ovrednoteno in si ga ne more lastiti kar nekdo na internetu. Če bi imela več časa, bi izboljšala besedilo, saj tako lahko bolje pritegneš bralca k ogledu tvojega prispevka. Največ časa sem posvetila izbiri slik, saj se mi zdi, da bodo zanimivejše slike bolj pritegnile gledalčevo pozornost. Za prvo spletno objavo, se mi zdi moje delo kar solidno, saj imam vse potrebne zadeve, ki so navedene v nalogi. Znanje, ki sem ga pridobila pri tem projektu bo seveda uporabno v prihodnje pri predmetu IKT, prav tako pa mi bo pomagalo pri objavljanju svojih del na različna socialna omrežja ali pa pri ustvarjanju kake spletne strani. Najljubše mi je bilo vstavljati (lastne) slike, saj sem tako lahko izbrala tiste, ki so mi bile najbolj všeč. Malo manj mi je bilo všeč pisanje teksta, saj nerada pišem kaka razmišljanja ali pa kaj o sebi, a se mi zdi, da to postaja vedno manjši problem. Navodila so se mi zdela dobra; kratka in jedrnata, brez dolgovezenja. Predstavitev naloge se mi je zdela razumljiva.

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost