Le kdo

To je moja prva spletna objava pri predmetu informacijsko-komunikacijske tehnologije. V prostem času sem rada zunaj v naravi, gozdu. Seveda tudi rada ustvarjam, najbolj me veseli risanje, slikanje in izdelovanje nakita. Sem tudi velika ljubiteljica živali, doma imamo tri prisrčne muce (mačka Findusa lahko vidite na sliki spodaj), skoraj vsak dan, pa nas obišče še sosedov pes, da dobi še kakšen priboljšek. Ko sem čez vikend doma, ga vedno peljem na sprehode.

Muc Findus by otter is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Digitalna tegnologija v mojem življenju

Digitalna tehnologija me spremlja že od malih nog, seveda je dandanes zelo bolj napredna. V mojem otroštvu smo imeli doma en računalnik, na katerem sva lahko včasih z bratom igrala igrice ali pa gledala kakšne videe po Youtubu. Svoj prvi telefon na tipke sem dobila v petem razredu, da sem lahko klicala in pisala sporočila. Spomnim se, kako navdušeni smo bili vsi v razredu, ko je ena izmed sošolk dobila telefon na dotik. Vsem se je zdelo to nekaj čisto novega in naprednega, večina današnjih otrok pa s tem odrašča že od plenic.

Skozi mojo osnovno šolo in večino srednje, smo si doma delili dva prenosnika. V pandemiji korona virusa, sem se naučila veliko več uporabljati računalnik in različne programe, saj smo bili vsi v to nekako prisiljeni zaradi šole na daljavo. Svoj prenosnik sem dobila proti koncu srednje šole. Veliko ga uporabljam pri delu za faks, počasi se pa učim tudi uporabe grafičnega zaslona, saj se mi je digitalno risanje vedno zdelo zanimivo in mislim, da umetnost popelje še na neko drugo raven. Danes še vedno uporabljam Youtube in Spotify za poslušanje glasbe, za komuniciranje s prijatelji pa večinoma uporabljam družabna omrežja Instagram, Facebook, Snapchat.

Ne bi rekla, da sem ravno spretna v uporabi tehnologije. Mislim da, je tudi tehnologija postala problem današnje družbe, saj je vedno več ljudi zasvojenih. Če jo uporabljamo v zdravi meri, se mi ne zdi škodljiva, je koristna in nam olajša marsikatero stvar. Pri delu v šoli (kot likovni pedagog), bi lahko nekaj ur preživeli tudi v računalnici, da bi se otroci učili digitalnega ustvarjanja v slikarju, saj se mi ne zdi preveč zapleten program za začetek.

Refleksija

Pri tej nalogi sem se naučila veliko novih stvari. Prej nisem znala sestaviti spletne strani oz. takšne objave. Nekaj težav sem imela na začetku z izbiro naslova in o čem bi pisala, zato sem nekajkrat zbrisala tekst in ga na novo napisala. Mislim, da je tudi spletna stran za oblikovanje dobro zasnovana in jasna. Profesorica je dala jasna navodila, tako da na koncu ni bilo tako težko oblikovati objave. Všeč mi je bilo, da smo lahko izbrali sami slike, ki jih bomo vključili noter. Naučila sem se izdelati licenco, pred tem nisem vedela kaj kakšen znak pomeni. Čeprav ne maram preveč delati na računalniku, mi je bila naloga kar zanimiva.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost