Eva S ali kako si zamisliti novo barvo

Sem Eva S, in sem udomačena Kamničanka. Izredno sem navdušena nad psihologijo in umetnostjo ter kako se ti dve področji povezujeta med seboj. Sem ENFP osebnost – to je tista oseba, ki ima neskončno energije in je nadležno optimistična medtem ko poje ABBO z banano namesto mikrofona po hodnikih in straši nič hudega sluteče študente, ki nato zmedeno odhitijo v učilnice. Da je z menoj veš čas zanimivo, spontano začnem plesati iz čistega veselja do plesa in družbe- tukaj se vidi velik vpliv 12 letne plesne kariere Latinsko ameriških standardnih plesov in amaterskega hip hopa, ki ga izvajam raje v varnem zavetju sten moje sobe. Vedno me je zanimalo mnogo različnih dejavnosti- igranje inštrumentov, petje, pisanje, skladanje, aikido, ples, peka fenomenalnih cimetovih zvezdic s sladko limonino glazuro…vse to zanimanje se je realiziralo v tridimenzionalen svet. Seveda je mnogo zanimanj zatonilo v pozabo, nekatere pa še vedno želim uresničiti: si zamisliti novo barvo, najti zlato na koncu mavrice in doseči nemogoče: glineni izdelek modelirati na takšen način, da mi v peči ne poči ali celo eksplodira. Vedno sem si želela pisati blog, zato sem si ga nekajkrat celo naredila,  ampak na njega pozabila pisati. Sledim pa drugim blogom, kar se da redno( med njimi je blog cake art , ki združuje dve področji ki ju imam nadvse rada: slaščice in umetnost). Še bi lahko pisala o sebi ampak bi povedala preveč- najbolje je spoznati človeka mano a mano. Naj več o meni pove moj avtoportret, ki sem ga poimenovala ‘I’M BATMAN’.

©2017 Eva Sikošek

IKT IN JAZ

Računalnik sem spoznala že zelo zgodaj v svojem otroštvu in sem bila nad njim navdušena. Moje navdušenje je pripeljalo tudi do zanimanja za digitalno umetnost, ki sem jo (recimo da kvalitetno) začela ustvarjati najprej preko Samsung Note tabličnega telefona, sedaj pa preko grafične tablice. Pametni telefoni so super za hiter dostop do informacij in kot beležka za vse stvari ki jih še moram postoriti ter hitro komunikacij preko socialnih omrežij. Z digitalnimi tablami sem se srečala na gimnaziji, in odkrila da so približno toliko uporabne kot neuporabne (zaganjajo se 15 minut, stalno jih je potrebno kalibrirati, na njih vidiš le če je temno v učilnici in niso vsi učitelji digitalno kompetentni). Na gimnaziji sem se tudi prvič spoznala z Moodlom (spletno učilnico), preko katere smo oddajali seminarske naloge, kar je bilo super za uporabo (ali bolje, neuporbo) papirja ampak malo bolj slabo, če ti internet zataji. Na splošno je moje celotno življenje prepleteno z IKT-jem, tako da imam že neka znanja o uporabi tehnologije. V prihodnje pa pričakujem , da bom svoje obstoječe znanje še nadgradila in poglobila (predvsem na področju digitalne umetnosti) ter spoznala tudi kaj o blogih na splošno, se navadila redno objavljati in nato to znanje izkoristiti v prihodnji službi.

REFLEKSIJA

Naučila sem se kako objaviti besedilo in multimedijsko gradivo na spletu (WordPress), kako priti do multimedije ki je namenjena javni uporabi, kako objavim spletno objavo. Kako uporabljam tage (zgoščevanje in povzemanje besedila v tagih) ter kako lahko vpnem link v besedilo (kako skrijem link v besedo ali besedno zvezo).Če bi imela več časa, bi naredila bolj kompleksen strip namesto avtoportreta, da bi lahko bolje/bolj celovito predstavila samo sebe. Izboljšala bi tudi samo besedilno predstavitev svoje prve objave. Največ časa sem posvetila oblikovanju besedila in izdelavi avtoportreta, samemu načrtovanju, kako bom najbolje predstavila samo sebe v čim bolj jedernati, a vsebinsko bogati objavi. Pomembno mi je tudi na kakšen način se besedilno izražam (ali je dovolj atraktivno, ali sem povedala bistvo, ali sem upoštevala dane kriterije za prvo nalogo…)Pridobljeno znanje bom tekom študija in na svoji poklicni poti uporabila predvsem za izdelavo lastnega bloga ali spletne strani, pri urejanju bloga na spletni strani šole / organizacije pri kateri bom zaposlena, pri splošnih objavah na različnih spletnih mestih in pri predstavitvah pri katerih bom uporabljala izključno, posnetke in glasbo z ustreznimi pravicami. Pri projektu mi je bilo najljubše samo oblikovanje in načrtovanje objave (sploh načrtovanje avtoportreta). Najmanj mi je bilo všeč ko sem iz besedila nekako izluščila tage, ker se stalno dogaja da sem dodala več podobnih in jih naknadno brisala. Projekt se mi zdi ustrezen, super da se še malo podrobneje spoznamo z novimi kolegi in hkrati osvojimo osnovno znanje o objavljanju na blog. Mogoče bi dodala zahtevek da vsak objavi vsaj dve sliki, da malo bolj zvadimo dodajanje multimedij v objave.

 

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost