Rastrska grafika

Sama nikoli nisem bila računalniški tip človeka, vedno sem raje risala po listih in platnih. Zato se tudi nikoli nisem odločila za ustvarjanje v računalniških program kot so Krita, Photoshop ali Slikar. Ker pa smo se pri IKT učili program Krita, pa sem se odločila, da ga preizkusim tudi sama doma.

To je končni rezultat na katerega sem kar ponosna, glede na to da je to prvi izdelek, ki sem ga naredila v Kriti.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Začela sem tako, da sem format prebarvala z različnimi odtenki modre. Nato sem počasi dodajala plasti, da so barve izgledale, da se bolj prelivajo. Uporabila sem čopič basic_wet in mu zmanjšala prekrivnost na 30%, da so barve izgledale bolj prelivajoče. Ta postopek mi je vzel največ časa. Ko sem to naredila sem uporabila čopič FX_splat_starfield , ki naredi učinek podoben zvezdnemu nebu in s tem naredila zvezde. Naslednji korak je bil, da sem s Line tool narisala gore, jih kopirala in prezrcalila. Na koncu sem še zameglila spodnji del slike s čopičem Smudge_block_tilt, da izgleda kot odsev v vodi.

Risanje v Kriti je bila zabavna izkušnja, vendar bom še vedno raje poprijela za čopič kot pa računalniško miško. Kljub temu mislim, da bi lahko učno uro v računalniški učilnici popestrila z različnimi nalogami, ki bi jih morali učenci naresti v Kriti. Program se mi zdi zelo uporaben za izdelovanje animacij ali raznih slik, pri katerem ne potrebujemo čiste slike (je ne bomo povečevali).

 

 

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost