Nekaj malega o meni

Živjo, sem Katharina Sluga prvotno prihajam iz Radeč, sem pa že nekaj časa priseljena v Slovenskih goricah. Če se mogoče sprašujete zakaj imam “h” v imenu, je to zato ker sem rojena in nekaj časa tudi odraščala v Nemčiji. Tale “h” je šel najbolj v nos moji profesorici za slovenščino v osnovni šoli. Ko sem ravnokar pri šoli, bi omenila da sem študij likovne pedagogike pričela davno pred letom 2010, a žal ga nisem zaključila. Po kar nekaj premislekih sem se odločila da bi študij le rada zaključila, in se trudim in upam da mi tokrat uspe.  Drugače sem zaposlena kot Oblikovalka vodnih znakov v podjetju Radeče Papir Nova.  Če vas zanima s čim se ukvarjamo si lahko ugledate promo video, v katerem boste tudi mene videli za nekaj sekund, kako ustvarjam na svoji grafični tablici.

Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Na fotografiji vidite moje delo. Cvet te rože sem najprej narisala v tehniki svinčnik, in potem jo predelala na grafični tablici. Tako tudi bolj kot ne zgleda moj vsakdanjik pri ustvarjanju vodnih znakov.

V prostem času se ukvarjam še z ribolovom, predvsem z športnim ribolovom.  Ta navdih sem dobila v družini, in že kar 20 let se aktivno ukvarjam z njim. Usvojila sem tudi že naslov državne prvakinje in bila že kar na velikih mednarodnih tekem ter svetovnih prvenstev, kjer smo leta 2013 z klubom usvojili srebrno kolajno.

Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva 4.0 Mednarodna.

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Že v mladih letih sem z veseljem ustvarjala na sestrinim Mac-u, in se že takrat spoznavala z Adobe programi, za kar sem se tudi odločila za poklic grafičnega oblikovalca. Sicer če pomislim kako je to bilo takrat in kako je to danes, se je stvar obrnila za več kot 360 stopinj. Naše računalnike v srednji šoli smo morali med poukom večkrat zaganjati, in smo bili srečni da smo kak projekt sploh do konca lahko naredili. Shranjevali smo stvari na diskete. Internet smo začeli uporabljati konec osnovne začetek srednje šole. Telefoni so bili sami cigli z mini ekrani. Danes je  IKT dejansko z mano na vsakem koraku. Ali je to delo v službi (uporaba officev, Photoshop, Indesign; Ilustrator),  socialna omrežja, brskanje po internetu, pa da ne pozabim še na radio in televizijo. Da se pa kdaj zgodi da pozabim telefon doma se pa počutim malo izgubljeno in nekako odrezana od sveta.

REFLEKSIJA

Iskreno povedano ko sem dobila iz strani referata seznam, katere obveznosti moram še opraviti da lahko zaključim študij in tam zagledala kratico IKT mi ni bilo jasno prav nič. Ker ko sem bila jaz v prvem letniku smo se še učili uporabo zelene table ter prosojnic. Ko sem v kontakt stopila z profesorico in si je čas vzela in zadeve obrazložila se mi je pa le posvetilo 🙂 Povem lahko, da sem v tistem kratkem času bila seznanjena z ogromnimi dejstvi in se tudi kar neki naučila. Da slike lahko filtriramo v Googlovem iskalniku, kako pravilno zaščitit slike in kaj sploh vse te domene pomenijo- to je bilo novo za mene. Da tukaj zdaj prvič pišem blog, objavljam slike z zaščitnimi domenam, vstavljam povezave- wow kak napredek zame. Definitivno bi si pa želela spoznati še mnogo več, če mi bo čas dopuščal. Mislim da sem največ časa izgubila pri zbiranju pravih besed, ker nisem ravno največji pisec in zelo nerada govorim o sebi. Zavedam pa se, da znanje in spoznanja, ki sem jih pridobila pri te nalogi in predmetu nasploh bom vsekakor uporabila kjer koli bom lahko. Zdaj bom veliko bolj previdna, kadar si bom kako sliko snela iz interneta, kaj lahko sploh z njo počnem. Všeč mi je bilo uporabljati vse te nove veščine, čeprav sem imela na začetku občutek da sem bila vržena v mrzlo vodo. Projekt je zelo poučen in h krati zabaven, kar mislim da je zelo pomembno pri takih nalogah in nas h krati tudi veliko bolj motivira. Jaz osebno ne vidim možnosti izboljšave.

IKT mi je sedaj veliko bolj jasen kot od takrat ko sem zagledal te kratice na listu papirja, in če dobro pomislim mene in vse nas spremlja na vsakem koraku našega življenja.

 

Katharina

 

 

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost