moj svet v malem

moj svet v malem © 2023 by Ananas is licensed under CC BY-NC-ND 4.0 

V sliko sem vključila stvari, ki me veselijo in v njih uživam. Odločila sem se za rastrsko grafiko, saj uporabljam veliko barv in senčenja, imam veliko ukrivljenih oblik, katere bi bilo zelo težko narediti z vektorsko grafiko. Za rastrsko grafiko sem uporabila program Sketchbook, katerega sem odkrila pred kratkim, ko sem se začela ukvarjati z digitalnim risanjem. V tem področju sem zelo nova, zato se še ne znajdem prav dobro.

Na začetku še nisem točno vedela kaj bi ustvarila. Imela sem idejo, da bi vključila več hobijev in stvari ki me zanimajo. Najprej sem uporabila ravnilo in s svinčnikom potegnila dve črti, nato sem si pomagala z likom krog in naredila tri kroge. Po kratkem premisleku sem začela z risanjem odbojkarice, saj je odbojka zame nekaj posebnega. Nato pa sem se prepustila toku, narisala sem kitaro in slušalke, ki predstavlja glasbo in je del mojega življenja saj imam narejeno glasbeno šolo. V najnižji krog sem dodala platno, ki sem ga naredila s pomočjo lika-kvadrata in ga razpotegnila v željeno obliko ter dodala stojalo, kar predstavlja moje trenutno življenje in delo v prihodnosti. V zadnji krog sem narisala kontinente, saj si v svojem življenju želim potovati in odkrivati svet. V ozadje sem pa dodala vesolje, saj ga povezujem z življenjem saj nikoli ne vemo kaj vse nas čaka. Planete sem risala s čopičem in veliko različnimi odtenki ter jih na to zabrisala, da so se barve lepo prelivale.

REFLEKSIJA

Naučila sem se dobro uporabljati aplikacijo in risanje na tablični računalnik. Če bi imela več časa bi sliko izboljšala z več detajli in uporabo več različnih vrst pisal. Največ časa sem posvetila planetom, saj je bilo vse barve dobro treba zabrisat da so se prelivale, dodati svetlobo in okoli njih narediti svetlobo, ki jo oddajajo. Mislim da sem narisala sliko kar v redu, saj sem se zanjo zelo potrudila in vanjo vložila veliko časa, saj sem jo delala več dni. Znanje bomo lahko uporabili pri delu na faksu, v šolah kot učitelji, saj s tem otrokom pokažemo nove načine med povezavo tehnologije in umetnosti in s tem morda prebudili več kreativnosti in zanimanja, saj v današnjem času se vse vrti okoli tehnologije. Zelo mi je bilo všeč, da sem imela proste roke pri ustvarjanju in sem si sama lahko izbrala teme mojega dela in tukaj ne moram izpostaviti nobene slabe stvari. Rastrska grafika mi je bila veliko bolj všeč kot pa vektorska. Pri tej nalogi nebi nič spremenila.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost