Digitalna umetnost in Webspiration

Digitalni umetniki
Pri predmetu IKT smo se pogovarjali s katerimi programi lahko ustvarjamo digitalno umetnost (Inkscape, Krita, Adobe Ilustration, Photoshop itd.)
Digitalna umetnost je umetnost, kjer uporabljaš digitalne oziroma računalniške tehnologije. Imamo različne vrste digitalnih umetnin, ki so nastale iz različnih programov npr. digitalno risanje, 3D modeliranje, obdelava fotografij in umetniških videov …
Tukaj sem izbrala dva moja najljubša digitalna umetnika, ki jim zelo pogosto spremljam in upam da bom nekoč tako dobra kot oni.
Josiah Alan Brooks , na internetu oziroma na youtube je znan kot Jazza. Na youtube-u je tudi pod imenom Draw with Jazza. Všeč mi je kako je on svojega avatarja narisal oz dizajneral. Naredil ga je tako, da ga lahko nato uporabi pri različnih videih. Všeč mi je tudi, da nas gledalce uči in nam gavori kako in kaj narediti da bo naša umetnina prišla do večjega potenciala. Povedal nam je tudi, da lahko naredimo izjemno umetnost brez dragih tablic in računalnikov, ter nam je na koncu tudi dokazal.
Cartoon box sem zasledila na Instagram aplikaciji. Prav tako pri njemu mi je Všeč njegov stil in njegov smisel za humor, čeprav je lahko malo krut in celo na kakne trenutke malo nesramen.  Njegove animacije so mi zelo zanimive. Zanimive predvsem zaradi tega, ker ko gledalec gleda posnetek nikoli ne ve kako točno se bo zgodba končala. vedno se razplete tako, da ne bi nikoli pričakovali. Ravno zaradi presenetljivih koncev so mi njegove animacije najljubše.

Creative Commons LicenseThis work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Pri predmetu Ikt smo tudi govorili o WebspirationTo je program na katerem lahko učno snov naredimo bolj zanimivo. Ponazarimo jo lahko na rezlične načine.Kot miselni uzorec ali alineje. Zelo je tudi uporaben pri študentih. Lažje je zapisovanje, organiziranje in oblikovanje besedil. Menim, da mi bo program prišel prav med študijem in nato tudi pri mojem poklicu.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost