Rastrska grafika – refleksija

Pri projektu sem osvojila nekaj osnovnih znanj v programu Krita, spoznala sem predvsem risalna orodja. Program sem prvič uporabljala, zato sem porabila nekaj časa preden sem našla ustrezno orodje, ter mu spremenila nastavitve, da sem dobila zaželjen rezultat. Če bi imela več časa bi uporabila druga orodja in bi risbo narisala v pisani obliki. Izboljšala bi tudi natančnost pri risanju.

Največ časa sem posvetila sivinam ter oblikovanju plastičnosti, želela sem poudariti globino in izboljšati tone sivin. S tekom študij bom vsekakor uporabila pridobljene osnove, ki jih želim nadgraditi. Poleg navadnih tehnik kot so oglje ter akril, ki ga uporabljamo v šoli bi lahko digitalno ponovili ista dela ki smo jih pri vajah naredili. Na poklicni poti mi bo znanje, ki ga zdaj pridobim vsekakor pomagalo, saj se tehnologija zelo hitro razvija in se njena uporabna vrednost viša.

Pri nalogi mi je bilo najljubše to, da sem dobila priložnost, da lahko eno svoje delo digitalno ponovim z preprostim programom, ki je dostopen vsem in nudi veliko možnosti za ustvarjanje. Pri projektu nebi spreminjala veliko, saj sem z rezultatom zadovoljna.

Licenza Creative Commons
Quest’opera è distribuita con Licenza Creative Commons Attribuzione – Non commerciale – Non opere derivate 4.0 Internazionale.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost