Rastrska grafika – refleksija

Pri projektni nalogi sem se naučila mnogo novih prvin, saj sem pri ustvarjanju digitalne grafike začetnik.  S programom Krita sem se srečala prvič, zato mi je bilo vse novo. V Kriti sem se naučila uporabiti plasti ter uporabljati različne funkcije, ki so na voljo v programu.

V programu sem si vzela čas, da sem raziskala različne čopiče ter funkcije, preden sem se lotila resnega dela. Za moje prvo rastrsko delo sem zadovoljna s rezultatom, čeprav, če bi imela več časa, bi se bolj poglobila v teksturo dlake. Z veseljem bi tudi izboljšala uporabo funkcij ter se naučila uporabljati program brez zapletov.

Ker sem prvič izdelovala rastrsko grafiko, sem pri vsakem delu projekta posvetila veliko časa.  Največ časa pa sem uporabila na začetku, ko sem se navajala na funkcije ter raziskovala različne čopiče na voljo. Veliko časa sem posvetila sami teksturi dlaki ter usmeritvi teksture, saj sem čez večino del srnice uporabila različne barvne sloje rjave barve.

Pridobljeno znanje bom uporabno pri nadaljnjih nalogah iz digitalne grafike kot v poklicni poti ter lastnem zanimanju za digitalno grafiko. V današnjem času se mi zdi pomembno znanje digitalnega ustvarjenja, saj bo koristilo med študijem kot v poklicu. Z novim znanjem se bom lahko samostojno lotila digitalnih projektnih nalog, kot so ustvarjanje drugih rastrskih grafik. Na poklicni poti pa mi bo znanje koristilo pri pomoči ustvarjanja šolske spletne strani, različnih plakatov ter brošur za šolo. Svoje znanje pa bi tudi prenesla na učence, katerim bo digitalno znanje koristilo.

Pri projektu mi je bilo najljubše novo znanje digitalne grafike, saj sem se že nekaj časa hotela poučiti o njej. Všeč mi je bilo razkrivanje novih funkcij Krite ter zadovoljstvo, ko je bilo delo končano z zavedanjem, da sem projekt naredila samostojno. Najmanj mi je bilo všeč, ko me čopič ni ubogal ter ko je Krita zamrznila. Najtežje pa mi je bilo izdelovati digitalno grafiko z miško, saj sem navajena na čopiče ter svinčnike.

V definiciji projekta ne bi spremenila ničesar, saj mi je projekt najljubši doslej. V projektu imamo dosti prostosti, saj smo si lahko sami izbrali delo, po katerem smo ustvarili rastrsko grafiko. Projekt me je spravil k zanimanju za digitalno grafiko, zato se že veselim ustvarjanju vektorske grafike.

Creative Commons licenca
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost