rastrska grafika – refleksija

Pri projektni nalogi sem se naučila več o programu krita, ki sem ga prej že poznala, a ga nikoli nisem kaj preveč uporabljala. Še vedno mi je ljubši photoshop, zato sem se naloge lotila v njem. Vseeno menim, da je krita za brezplačen program enkratna. Najbolj mi je bila ušeč funkcija zrcaljenja levo in desno.

Največ časa sem porabila na risbi, saj me je na njej hitro kaj zmotilo (od napačnih odtenkov, do odstopanja risbe od zamisli). Vseeno sem bila s končnim produktom kar zadovoljna, saj sem si zadala cilj dokončanja skice iz papirja, v drugačnem stilu digitalnega risanja, kot da ponavadi uporabljam ( namesto prosojnih barv sem uporabljala le prekrivne, ter se izogibala črnim linijam). Če bi imela več časa bi ozadje verjetno spremenila v animirano in tako risbo shranila tudi v gif obliki.

Tekom študija bom znanje uporabe photoshopa in krite verjetno uporabljala pri številnih predmetih ne le informatiki. Za vizualizacije projektov ali skice in logotipe ipd. Ter tudi kot učiteljica za popestritev pouka- iz tradicionalnih smeri bi učencem predstavila tudi digitalne smeri umetnosti, ki dandanes postajajo vse bolj popularne in uporabne.

Pri projektu mi je bilo najljubše uporabljanje in risanje v programu, najmanj pa opisovanje poteka dela.

V definiciji projekta sicer ne bi spremenila veliko, a bi morda le dodala ali omenila, kaj več o zastonj programih, ki smo jih uporabljali oz. katere bi lahko še uporabljali ( npr. firealpaca, ki je poleg krite tudi eden bolj uporabnjih brezplačnih programov).

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost