Digitalna zgodba, barva

Digitalno zgodbo na temo barva sem delala v stop motion tehniki. Zamislila sem si zgodbo, jo najprej narisala po posameznih kadrih in si zamislila prehode iz ene scene v drugo.

Zamislila sem si zgodbo o kapljici, ki je iz neba padla na Zemljo in bila ogorčena nad brezbarvnim negativnim svetom na katerem je pristala. V nadaljevanju se predvajajo prizori, ki predstavijo ta brezbarven svet; in sicer otroci spuščajo zmaja, ki se ujame v močan veter in strmoglavi v morje… tam stoji zapuščen svetilnik, ki že dolgo časa ne sveti več, zato je tudi jadrnica zasidrana, kajti svetilnik ji ne kaže poti kamor bi lahko plula. Ribe v morju poje morski pes; tudi rože so ovenele… Kapljica se zamisli nad situacijo in poskusi najti rešitev. Spomni se na mavrico in jo pokliče na Zemljo in jo prepriča, da dežuje mavrični dež, ki pobarva svet. V nadaljevanju se predvajajo enaki prizori kot prej, le da so zelo pisani ter pozitivno naravnani. Tokrat se več otrok zbere skupaj in v zrak spustijo več zmajev, svetilnik začne svetiti in tako jadrnici pokaže pot, da ta lahko mirno pluje po morju. Ribe veselo plavajo in pisane rože na travniku se ne posušijo. Zgodbo zaključita vlak, ki pelje in raketa, ki vzleti v vesolje…. skratka življenje odslej poteka zelo pozitivno in kreativno.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

Naredila sem kolaž in figure ter ozadje slikala ob vsakem premiku. Fotografije sem vstavila v Movie maker in fotografijam nastavila koliko časa se bodo predvajale. Vključila sem tudi javno glasbo, dovoljeno za uporabo  in video naložila na Youtube.  Traja približno dve minuti; ogledate si ga lahko tukaj.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost