KREIRAM NA SPLETU-REFLEKSIJA IKT v mojem življenju

Sem Laura in prihajam iz lepega kraja na jugovzhodu Slovenije. Od kar se spomnim sem rada ustvarjala. Nisem pa ustvarjala samo likovno, temveč tudi plesno, saj je ples ena izmed mojih strasti.  Poleg teh hobijev pa obožujem morje, dobro hrano, druženje s prijatelji in nasploh lepe trenutke, ki jih ponuja življenje.

Ker obiskujem Pedagoško fakulteto  v Ljubljani sem v normalnih časih, ko ni te tako imenovane korona krize, v Ljubljani, ki jo te čase kar malo pogrešam. Vseeno pa mi doma ne manjka nič dosti, razen druženja s sošolkami, novih spoznanstev in pravega študentskega življenja.  Ker pa moramo v vsaki stvari najti kaj dobrega, spodaj prilagam fotografijo moje psičke, ki se nam je pred kratkim pridružila. Tako so ti zamorjeni zimski dnevi lažji in bolj zabavni.

pupa by Laura is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

REFLEKSIJA:

Sem ena izmed generacij, ki je imela v odraščanju na voljo že veliko tehnologije, vendar je sama nisem najbolj uporabljala. Medtem ko so drugi otroci igrali računalniške igre, sem jaz ustvarjala s papirjem in barvicami, kasneje pa tudi s platnom in akrilnimi barvami. Tehnologijo sem uporabljala samo za šolsko delo, ki si ga brez tega, po pravici, sploh ne predstavljam. Čeprav mi delo za računalnikom ni najbolj blizu pa mislim, da lahko zelo olajša delo in nam tudi širi obzorja. S tem ko smo tukaj primorani delati z računalniškimi programi, kot so Krita in Inkscape  sem ugotovila, da je lahko tudi to  zabavno in te sam proces izdelave pritegne. Ko končam pa sem še bolj ponosna, saj je nastalo nekaj kar se sama ne bi nikoli lotila. Menim da bi se takšne programe dalo lepo vkomponirati v klasične ure pouka in jih tako tudi malo popestriti. To bi bilo koristno že samo zato, ker je čedalje več dela s tehnologijo in je to skoraj nepogrešljivo znanje, ki bi ga moral imeti vsak. V pouk likovne umetnosti v nižjih razredih bi uporabljala slikar, v višjih pa krito , inkscape, pa tudi kakšne programe za urejanje videoposnetkov in animacij. Sama zelo rada raziskujem na Pinterestu, saj od tam črpam različne ideje in vedno zvem kaj novega.

Pri tej nalogi sem se naučila uporabljati licence, kaj to sploh je, kako tudi oblikovati neko objavo. Pri tem ne vem če bi kaj spremenila, saj mislim da zajema vse potrebne podatke, ki jih zahteva naloga. Največ časa sem porabila za samo idejo, kaj napisati o sebi, saj se po navadi ne izpostavljam rada. Menim da sem nalogo izpeljala tako kot jo je bilo treba, kot sem že prej povedala, mislim da zajema vse  kar naloga zahteva. Tekom študija bi to znanje uporabila predvsem pri kakšnih seminarskih nalogah, vsaj kar se tiče licenc. Na poklicni poti pa bi to uporabila za popestritev pouka, da bi učenci spoznali še kakšen drugačen medij za ustvarjanje likovnih del. Pri sami nalogi ne bi spreminjala kaj dosti, saj se mi zdi v redu zastavljena.

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost