I.K.T.

Izabela Kastiljska je bila kraljica Kastilje in Aragonije. Izabela je vrsta rdečega grozdja. Isabella de Medici je bila renesančna lepotica. Izabela Klementina Tominšek pa sem jaz.

 

IKT leži na travi

Nekje sredi sončne Španije

Torej, sem Izabela in trenutno obiskujem prvi letnik na Pedagoški fakulteti, smer Likovna pedagogika. Vendar pa faks ni vse s čimer se ukvarjam. Rada tudi pojem in včasih, na kakšni žurki tudi zaplešem.

Rojena sem leta 1999 v Ljubljani in sem prva izmed kasneje številnih otrok v moji družini. Moja starša sta bila ob mojem rojstvu še precej mlada (20 let in 24 let), kar se je zelo poznalo pri tem, da smo kot družina delali ogromno stvari, ki zahtevajo energijo in čas. Kar naprej sem hodila po galerijah in muzejih, saj sem to neznansko občudovala (izredno čuden otrok, vem), seveda pa sem potem tudi vse ostale sekunde preživela v gozdu ali razno raznih igriščih in parkih. Najbolj od vsega pa so mi ostale v spominih poletne počitnice, saj sem imela srečo, da je bila moja mama vestna študentka in sva bili tako vsako leto na morju kar tri mesece.

Trenutno nas je v družini vse skupaj osem, od tega šest otrok. Še vedno je precej zabavno in pestro, za poletne počitnice pa imajo najmlajši še vedno možnost biti tri mesece na morju, kar jim najbolj zavidam.

Sama se trenutno ukvarjam z raznorazno umetnostjo. Že od vedno slikam in rišem, igrala pa sem tudi violino. Zanimata me tudi film in animacija. Z animacijo se ukvarjam že od svojega 9 leta, filmček s katerim se je vse začelo je Mali pok in veliki zaplet. Kasneje smo s skupino ustvarili še mnogo drugih zanimivih filmčkov, vendar smo na žalost “razpadli” ob koncu osnovne šole.

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

V srednji šoli sem se začela bolj ukvarjati s filmom, bolj natančno z ustvarjanjem prvega filmskega festivala Kinotrip v okviru Kinodvora.

 

kinotrip

1. Filmski festival Kinotrip

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

 

Leto po prvem filmskem festivalu sem sodelovala pri Kinotripovi mladinski žiriji na LiFFE-u.

 

Danes se ukvarjam z umetnostjo na splošno, se podučujem v raznih slogih in ustvarjam tisto, kar mi najbolj ustreza v momentu.

 

IKT

S tehnologijo že od nekdaj kar lepo sodelujem in jo uporabljam, vendar pa v tem nisem najboljša. Sem računalniško precej nepismena, znam le najti kakšne filme in kaj podobnega. V bistvu znam uporabljati brskalnike in iskalnike; tu pa se moje znanje konča. Seveda znam uporabiti tudi Word ali PowerPoint kadar je potrebno, vendar mi delajo vsi programi kar nekaj preglavic. Za projekt o ilustraciji sem lani morala na koncu knjigo sestaviti v Adeobe Indesign, kar zame ni bilo lahko. Razen računalnika, ki sem ga tako rekoč uporabljala bolj občasno, nisem doma razen pametnega telefona od tehnologije uporabljala  nič drugega. Televizije doma namreč nimamo.

Vso ostalo tehnologijo, ki se jo uporablja v vsakodnevnem življenju, na srečo znam uporabljati. POS terminali, čitalniki Urban itd., to je zame mala malica (za koga pa ni).

 

IKT v bodočem poklicu

Če mi bo v prihodnjosti uspelo dobiti poklic v moji stroki in v smeri, ki jo študiram, bom najbrž ena izmed najbolj veselih in srečnihj ljudi na svetu. Vendar pa to tudi pomeni, da v poklicu ne bom toliko vključevala IKT tehnologij. Pri pouku likovne umetnosti namreč ni predpisano delo na računalnikih, temveč le delo v ateljejih; slikanje, risanje, kiparjenje… še to ne povsod. Vemdar pa, ker se mi zdi IKT pomemben, se bom potrudila in ga vključila v pouk. Lahko bi imeli par predavanj o digitalnem risanju na zastonjskih programih kot je Krita, ali pa ure 3D modeliranja v programu SketchUp, da bi lahko naučili otroke vsaj osnov uporabe računalnika za umetniške namene. Tehnologija je namreč del našega vsakdana in mislim, da bi zato tudi šole morale naučiti učence, kako se tehnologijo uporablja v učne namene in ne samo za gledaje filmov in igranje računalniških igric.

 

Refleksija

S tem projektom sem se naučila veliko novih stvari, uporabo računalnika za namene blog objave, pravilno označevanje licenčnih slik, uporabljanje linkov v tekstu in na splošno, kaj vse kratica IKT zajema (ni samo moje ime, temveč cel spekter tehnoloških stvari).

Za projekt je bilo dovolj časa, tako da ne želim nič več dodati, razen mogoče več dejstev o sebi, vendar teh še nisem pripravljena deliti z drugimi, sploh ne na blogu…

Največ časa sem definitivno posvetila pisanju, saj mi gre ta najtežje od rok. Imam namreč disleksijo in diskalkulijo, ki mi pri pisanju povzročata kar precej preglavic.

Znanje pridobljeno z IKT-jem bom lahko, vsaj tako se mi zdi, uporabila še večkrat v življenju. Tehnologija je dandanes na žalost ogromen del našega življenja – že za prevoz z LPP-jem jo potrebujemo – tako da mislim, da je znanje IKT-ja nekaj neprecenljivega in hudo nujnega v današnjem svetu.

Pri tem projektu mi je bilo najljubše vstavljati raznorazne linke, saj se mi zdi zelo fascinantno in sama vedno obožujem razne linke, ki te privedejo do strani, o kateri govorijo.

Pri projektu ne bi spremenila ničesar, saj se mi zdi zelo koristen prav tak kakršen je.

 

Za konec pa še ena povezava, do bonbončka.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost