Digitalna zgodba- svetlo/temno, kontrast- IGRE SENC

Igre senc

Ko je bila moja ideja do konca zasnovana sem naredila storyboard:

Storyboard_ Igra senc

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Moja digitalna zgodba je narejena kot zgodbica za otroka. Je kot otroška knjigica.  Zgodba govori o otrocih, ki spoznavanjo sence in se igrajo z njimi.

Na začetku sem naredila knjigico na spletni strani Storyjumper-ju. Ker se mi je naloga zaradi tega zdela prelahka sem se potem odločila, da naredim še filmček v programu VideoPad Video Editor.

STORYJUMPER knjigica:

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

VIDEOPAD VIDEO EDITOR knjigica:

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

REFLEKSIJA:

Ta projekt mi je prinesel veliko znanja. Naučila sem se izdelave storyboard, kako urejat fotografije v programu Photoshop in kako narediti knjigico v Storyjumperju in programu VideoPad Video Editor. Vse programe, ki sem jih uporabljala pri tej nalogi jih nisem nikoli uporabljala do sedaj. Programi so po mojem mnenju zelo lahki za naučit.

Pri projektu bi izboljšala glas in muziko v filmčku, saj nisem popolnoma zadovoljna kako je na koncu prišlo. Največ časa sem uporabila pri nastanku same ideje in pri risanju in slikanju risb. Na začetku leta sem se zelo veselila naloge, ampak ko pa je prišlo do tega, da mi to izvedemo se mi je pa malo ustavilo. Nisem dobila ideje, vse ideje, ki so se mi na začetku »pojavile« so bile samo neka kopija, ki sem jo že nekje videla. Na srečo sem se spomnila na sence. In še zdaj mi je moja ideje zgodbice všeč, saj ima lahko tudi globlji pomen.  Pri slikah sem pa porabila veliko časa prav zaradi tega, ker na začetku nisem znala narisat svojih idej in nikoli nisem bila zadovoljna.

Znanje bi lahko uporabila pri urah tako, da bi naredila kakšen poučen video, kako kašno nalogo narediti. Poizkusila bi tudi naredit krožek, kjer bi se lahko otroci naučil nove programe in jih nato v kasnejšem življenju uporabili. Krožek bi naredila samo če bi bil interes.

Znanje, ki sem ga dobila pri izdelovanju tretje projektne naloge, bom v šolanju vključila če bom imela kakšno predstavitev in bi rada, da bi popestrila tisto uro. Aplikacije bi uporabila tudi za osebne zadeve, kot izdelava filmčka za rojstne dneve.

Najljubše mi je bile izdelovanje slik in nato montiranje videa. Čeprav je bila to šolska naloga nisem imela občutka, da delam za šolo. Ugotovila sem, da to rada delam in da mi je bilo zabavno poskušat nove programe.  Najmanj mi je pa bilo pisanje refleksije. Ker  se včasih ne  izrazim pravilno težko napišem kaj si jaz mislim.

Naloga mi je bila na splošno zelo všeč.

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost