Digitalna zgodba- Oblika

 

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

Video si lahko ogledate s klikom na: Oblika

Zgodboris si lahko ogledate s klikom na : zgodboris Maja

 

Z  digitalno zgodbo sem se tako srečala prvič in ustvarjala sem jo sprva v programu PicPac in Video Show. Slednji mi je omogočil možnost dodajanja različne glabe in napisov.  Naloga se mi zdi zanimivo zasnovana, saj se tako naučimo kreiranja video vsebin, vendar sem imela kar nekaj težav s kreiranjem.

Za mojo digitalno nalogo sem se odločila narediti zgodbo v povezavi z danim naslovom Oblika. Oblika se v nalogi nanaša na samo dejansko obliko figur in na obliko družinskih vezi, ki sem jih prikazala v sami zgodbi in  temelji na izmišljenih vsakdanjih dogodkih, ki se odvijajo v notranjosti in v naravi.

V zgodbi spoznamo družino, ki se spopada s težavami najstarejše hčerke v času praznikov, a na koncu se vse dobro izteče.

Spremljava sami zgodbi so napisi in zvok ene glasbe. Video sem tako naredila iz mnogih fotografij, ki sem jih nato spremenila v animacijo stop motion.

Refleksija

Projekt se mi je zdel precej zahteven, saj sem se tako prvič soočila z ustvarjanjem digitalne zgodbe. Znanje, ki sem ga pridobila s seznanitvijo programov Pic Pac in Video Show mi je tako vzbudilo željo po digitalnem umetniškem ustvarjanju, tako pa ju bom začela uporabljati kmalu v prihodnosti za izražanje najglobljih občutij ali pa morda pri poučevanju likovne umetnosti, saj bi tako popestrili običajno šolsko uro.

Menim, da bi mi več časa omogočilo boljše umetniško izražanje, dodajanje popravkov in bi morda dodala kakšne zvočne in vizualne dodatke.  Digitalno ustvarjanje se mi zdi izjemno zanimivo, zabavno in interesantno za vključitev  v učni načrt za osnovno ali pa srednjo šolo pri predmetu likovne umetnosti, saj sta umetnost in tehnologija dan danes tako rekoč tesno povezana .

Najljubše mi je bilo to, da smo si zgodbo lahko zamislili sami, prav tako pa tudi tehniko ustvarjanja. Najmanj pa mi je bilo všeč, to da sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se spoznala s programom, saj sem ga prvič uporabljala. Pri projektu ne bi spreminjala nič, saj se mi zdi dobro zastavljen s strani učnega načrta, ker se tako naučimo digitalnih kompetenc in različnih tehnik likovnega izražanja.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost