Kreiram splet-splet in spletni viri

Veliko svojega prostega časa preživim v naravi ali tega preprosto prespim v udobju svojega doma. Od nekdaj sem se zelo zanimala za umetnost v smislu likovnega izražanja in glasbe. Ob ozadju mojega starega gramofona in dobri hrani se najraje pogovarjam in filozofiram o psiholoških temah, ki so mi poleg umetnosti in glasbe iz  60′  in 70′ zelo pri srcu.

IKT v mojem življenju in refleksija

Sama nikoli nisem imela veliko izkušenj z ustvarjanjem s pomočjo tehnologije in se z njo niti nisem veliko srečevala v osnovni, kot tudi kasneje v srednji šoli. S prihodom na ta študij in pri predavanjih pa sem spoznala, da delo s tehnologijo ni tako zahtevno, kot to sprva deluje. V primerjavi z konkretnim, fizičnim ustvarjanjem z materialom, ki mi je bil pred tem mnogo bližje, je ustvarjanje s pomočjo tehnologije in z aplikacijami na računalniku, ko osvojiš osnove mnogo lažje in časovno veliko bolj ekonomično. Z delom rastrske in vektorske grafike sem se naučila o osnovah ustvarjanja z aplikacijama Krita in Inkscape, ki njiju pred tem nisem še nikoli uporabljala. IKT mi je tako odprl nova vrata in mi dal temelje na področju ustvarjanja s tehnologijo, kar mi bo v naslednjih letih študija v veliko korist. Pri projektih mi je bilo najljubše dejstvo, da nismo bili popolnoma nič omejeni in smo lahko ustvarjali motive po domišljiji ali po fotografiji. Veliko sem se naučila tudi o kršenju avtorskih pravic in uporabi licenc, na kar nisem bila pred tem nikoli tako zelo pozorna.

V okviru predmeta IKT sem se naučila tudi pisati in objavljati spletne bloge, kar menim da je nekaj, kar bi bilo prav da razume in zna postoriti vsak pedagog, ki dela in poučuje v osnovni ali srednji šoli. Tudi sama kot likovnik menim, da moram poznati saj osnove, da mi bo nadaljno ustvarjanje in izobraževanje na področju tehnologije lažje in tudi bolj dostopno.

 

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost