Kreiram splet

Ojla, ime mi je Venia in obiskujem Pedagoško fakulteto smer likovna pedagogika. Ker mi je neprijetno naštevati dejstva o sebi dajmo ostati na tem: obožujem morje, sem z obale. Obožujem občudovati umetnost in ustvarjati lastno umetnost. Rada imam breskve. Pingvini se mi zdijo najbolj prisrčna stvar v vesolju. Zaradi fakultete med tednom živim v Ljubljani. Obožujem Ljubljano in njene pajdaše, ki korakajo in kolesarijo po ulicah in se več ali manj ne brigajo zate, tukaj je lahko biti svoboden. 
Prilagam sliko sončnega zahoda, samo zato ker vsebuje vse moje najljubše barve.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU – Refleksija

Lahko bi rekli, da smo ena izmed generacij, ki je začela odraščati z tehnologijo. Z računalniki sem se začela ukvarjati že kot otročiček, saj so me zelo pritegnile video igrice. Rada sem se učila o programski opremi, kako sploh računalniki delujejo. Digitalno sem začela ustvarjati s “Slikarjem” kasneje pa s “Paint tool Sai”, vendar sem to opustila vse do tega leta, ko smo pri predmetu ikt ponovno digitalno ustvarjali. Vesela sem, da me tehnologija zanima in da se s programi znajdem, saj je njen napredek neverjetno hiter in zagotovljen. Tehnologijo uporabljamo v večini poklicev, v šolah je računalnik z internetno povezavo že skoraj obvezen.  Lahko bi debatirali ali je to dobro ali slabo za razvoj človeštva, ali je pravično… Vendar jaz se raje še dodatno učim, da znam izkoristiti to pozitivno plat tehnologije, ki bo seveda prisotna tudi v mojem poklicu učitelja.

Pri tem projektu sem se seznanila s pomembnostjo licenc in tudi kako jih uporabiti, če si bom kdaj želela objaviti lastna dela na splet. Spoznala sem tudi stran Pixabay kjer lahko najdem brezplačne fotografije, ki jih lahko prosto spreminjam in uporabljam za kakšne projekte. Obnovila sem tudi znanje o tem kako se objavlja prispevke na spletišče, kako se jih označi itd.
Če bi imela več časa, bi  mogoče bolje opisala sama sebe.  Največ časa sem posvetila pisanju refleksije, ker se mi zdi to najpomembnejše. Pri projektu mi je bilo najbolj všeč to, da sem se naučila kako dati licence na dela in posledično tudi upoštevati licence, ki jih dajo drugi umetniki na svoja.

Menim, da se bom s tehnologijo še velikokrat srečala v svojem poklicu, tako v pedagoški ter likovni smeri.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost