Kreiram splet

Živjo, sem Nina. Ali ste vedeli, da je to sedmo najbolj pogosto žensko ime v Sloveniji? Srednjo šolo sem zaključila na umetniški gimnaziji v Kopru in tam smo Nine predstavljale šestino razreda.

V življenju me zanimata predvsem dve stvari: likovno ustvarjanje in potovanja. Najraje rišem like, ki sem si jih sama izmislila. Z njimi ustvarjam cele zgodbe, za katere nimam nikoli dovolj časa, da bi jih v celoti zapisala ali narisala. Glede potovanj sem si doslej vsako leto zadala cilj, da grem vsaj enkrat na morje in vsaj enkrat v gore. Lani poleti pa sem med potovanjem na Portugalskem odkrila svojo ljubezen do pohodništva in zdaj me zanima le to. S prijateljico sem prehodila odsek Fisherman’s trail-a in zdaj nestrpno čakam poletje, da se odpravim na novo pot. Do takrat pa si bom prosti čas zapolnila z branjem knjig, ki že leta čakajo, da jih primem v roke, ter s študentskim delom, da si bom potovanje lahko sploh privoščila.

Fisherman’s trail. Avtor fotografije: Nina Borg

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

Refleksija

IKT je bila vedno prisotna v mojem življenju. Že pri šestih letih sem ustvarjala PowerPoint predstavitve samo zato, ker mi je bilo zabavno. Rada delam z računalniki in hitro se znajdem z novimi programi. Odkar imam tablico rišem predvsem digitalno in mi ta način tudi najbolj ustreza. Verjamem, da bo IKT prisotna tudi na moji poklicni poti. Opazila sem, kako se je v zadnjem desetletju tehnologija integrirala v izobraževalno okolje. Zaradi hitrega napredka si ne morem točno predstavljati, kakšna bo vloga IKT takrat, ko bom jaz zaposlena, prepričana pa sem, da bo uporabljana v veliki meri. Kot del generacije, ki je odrasla z naglim razvojem tehnologije, mislim, da mi v prihodnosti to ne bo predstavljalo nobenih težav.

Pri tem projektu sem se prvič seznanila z ustvarjanjem licenc preko strani Creative Commons. O licencah nasploh sem imela le površno znanje, zdaj pa natančno vem kaj katere predstavljajo in kako zaščititi lastna dela. Izvedela sem tudi za strani Pixabay in Pexels, za katere nisem nikoli prej slišala, zdaj pa mi zelo koristita. Če bi imela več časa, bi morda izpopolnila svojo predstavitev in dodala več slik. Največ časa sem uporabila za to refleksijo – sama naloga ustvarjanje spletne objave mi ni predstavljala težav. Pri projektu mi je bilo všeč to, da sem pridobila praktična znanja, ki jih bom lahko s pridom uporabljala v prihodnje, tako na študijski in poklicni poti kot tudi v osebnem življenju.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost