Kreiram Splet – Kipali

Creative Commons License Brina Bleeps by Ako-Kipali is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Pozdravljeni. Ime mi je Hana, ampak po spletu pogosto uporabljam razne vzdevke, ki so v resnici samo izmišljene besede kakor so: Kipali, Mimenil, Minulaka in Katsurise.

Kot večina oseb starih okoli 20 let sem skoraj odrašala na internetu. In me lahko najdete na drugih straneh kakor je tumblr, kjer objavlam občasno svoje ilustracije ali fotografije. Na internet več o sebi raje povem samo v privatnih pogovorih, zato bi raje ostala delno anonimna. Internet se lahko uporablja za različne name ampak se večina ljudi strinja, da je najboljši del interneta deljenje prikupnih slik prikupnih muc, kakor je spodnja slika moje muce Brine.

Creative Commons License
Brina Bleeps by Ako-Kipali is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Refleksija – IKT v mojem življenju

V svojem dosedanjem življenju sem se že veliko okvarjala z informacijskimi-komunikacijskami tehnologijami, saj tudi pridem iz družine, ki se s tem zelo veliko okvarja.

V prvem projektu sem se veliko naučila o avtorskih licensah in creative commons. Sedaj vem kako uporabljati avtorske pravice in kako jih uporabljati in kaj vse pomenijo različni znaki. Ostale stvari, ki so bile potrebne za to projektno nalogo sem že znala od prejšnih izkušenj s ustvarjanjem na internetu. V tem projektu sem tudi največ časa porabila o razmišljanju, kako se želim predstaviti, saj tudi ne želim podati preveč podatkov o sebi zaradi svojega občutja varnosti.

Svoje delo ocenjujem, kot dobro, saj sledi vsem kriterijem nalgo, a bi lahko bila bolj kompleksna izvedba. Za katero nisem imela dosti inspiracije, da bi jo konkretno izvedila. V celoti mi ta projektna naloga ni dala veliko spodbude in navdušenja, da bi jo naredila in se je zdela monotona. Druga in tretja projektni nalogi sta bili veliko bolj privlačni za izvedbo. Kako definicijo naloge spremenit, da bi bila boljša, nevem.

In, a bom uporabila to kar sem se v tej nalogi naučila? Seveda bom! To kar sem že znala, in kar sem se nauila so zelo koristna znanja, ko uporabljaš internet. Če bom postala učitelica likovnega pouka bom svojim učencem tudi posebaj razlagala o creative commons in katere slike lahko smejo uporabljati v svojih izdelkih za naloge.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost