KREIRAM SPLET

Živjo! Sem Tamara, stara 19 let (kmalu 20) in živim blizu tretjega največjega slovenskega mesta. Med tednom živim v Ljubljani, saj študiram likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti. Lahko sklepate da je umetnost ena mojih najljubših stvari (poleg smešnih mačk). Rada rišem in utvarjam. Včasih preberem tudi kakšno knjigo. Če pa je dan malo bolj len pa z veseljem pogledam kakšno epizodo serije ali pa kar celo sezono (ups). Poznam pa tudi recept za dobro voljo:

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna.

😉

REFLEKSIJA

Tehnologija nas spremlja že celo življenje. Z njo smo se spoznali že v osnovni šoli in naše znanje o njej samo še nadgrajevali. Kot otrok sem oboževala računalniške igrice in pa seveda edini grafični program, ki sem ga v tistih letih poznala “Slikar”. Takrat sem se v bistvu prvič srečala z digitalno umetnostjo, vendar ji nisem posvečala nekega posebnega namena, vse do predmeta IKT, kjer je bila naša naloga digitalno ustvarjanje. Vesela sem novega znanja o tehnologiji, saj se navsezadnje venomer spreminja in nadgrajuje.

Pri projektu smo se seznanili kaj so licence in zakaj so pomembne, ter kako jih uporabljati, sploh če hočemo na splet objaviti lastna dela, moramo vedeti kako jih zavarovati. Spoznali smo tudi nove spletne strani ki nam nudijo brezplačne fotografije oziroma fotografije brez licenc. Ena takšnih strani je Pixabay. Naučili smo se kako objaviti lasten blog na spletišče in vse potrebne lastnosti.

Kot sem omenila nas tehnologija spremlja vsepovsod, zato se mi zdi prav da jo vključimo tudi v likovno smer, prav tako pa je zanimiv način da otroke seznanimo z digitalno umetnostjo.

 

 

 

 

 

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost