KREIRAM SPLET

Zdravo. Moje ime je Ana in sem vzgojena in rejena ljubljančanka. Kot povprečen ljubljančan se znam po mestu zares dobro orienterati samo po lokalih in Prešernovem trgu, slengovske besede model in stari pa so na žalost že davno postale kot hvala in prosim. Ampak svojih nadležnih slengovskih besed se vsaj zavedam. Celo do te mere, da pogostokrat obiščem stran Razvezani Jezik. Stran je zbirka slovenskega slenga, kjer sem se naučila mnogo fraz kot so ‘ne imeti za pet dek zenfa’ ali ‘razveltšmercati se’. Poleg guglanja neizmerno pomembnih informacij, kot je slovenski sleng, v svojem prostem času nadvse rada spijem kavo ali pet, se podružim z mojimi prijatelji in spoznavam nove ljudi. Sem pa tudi neizmerno delaven človek (dodam še to informacijo, če tale objava slučajno zaide v roke bodočega delodajalca, ker baje vse kar danes objaviš upliva na tvojo kasnejšo zaposlizev).

Za popestritev te objave pa dodajam še fotografijo bele stene, rože in jupola.

Licenca Creative Commons
To delo je objavljeno pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno 4.0 Mednarodna.

REFLEKSIJA

Ker so se moji starši odločila da bodo novodobni hipiji, so me upisali v ‘posebo’ šolo, kjer je bila uporaba že uporaba Worda in PowerPointa presežek. Zato sem letos šele prvič zares prišla v stik z IKT-jem. Me je pa že od vedno zanimalo tudi grafično risanje, zato je bila to idealna priložnost da se naučim nekaj novega. Njaveč sem odnesla prav od projektnih nalog, kjer smo morali ustvariti vektorsko in rastersko grafiko. Z učenjem obojega bom sicer zagotovo nadaljevala, a mi je žal da, da se nisem že pred oddajo teh nalog bolj poglobila v delovanje programov, še posebej Krite, ki ponuja toliko možnosti in za katerega si je treba res vzeti čas, da spoznaš vse kar ponuja. Največ časa sem zato posvetila prav izdelavi rastrske grafike, kjer mi je strašne preglavice povzročala miška pri risanju ter navigacija po programu. Glede na to, da prej programov nisem poznala, se mi zdi da sem osvojila kar dobre osnove obeh programov, pa tudi veliko novega sem zvedela o licencah. Tako da se mi zdi moje delo kar v redu, seveda pa je vedno prostor za izboljšanje. Še posebaj znanje o licencah, ter zaščita avtorskega dela mi bo kot umetniku zagotovo še koristila, pa tudi v učilnici.

Pri projektih mi je bilo najbolj všeč nov svet, ki ga je ponudila tehnologija. Do sedaj sem bila vedno navajena ustvarjati z bolj konvencionalnimi pripomočki, kot so svinčnik, barvice, akril…. digitalni svet pa odkriva in ponuja popolnoma nove rezultate.

Vse projektne naloge so bile tudi jasno zastavljene in z jasnim ciljem, zato jim nebi nič dodala ali odvzela.

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost