Logotip športnega društva

Skica

Skica logo by V is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

1. plast

1. plast by V is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

2. plast

2. plast by V is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Uporabljene funkcije

Uporabljene funkcije by V is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Različne možnosti za font

Različne možnosti za font by V is licensed under CC BY-ND 4.0

Končni logo

Logo by V is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Oblikovala sem logo izmišljenega športnega društva za mednarodni maraton.

Osebno me zelo zanima šport, saj se že od majhnega ukvarjam z odbojko ter atletiko, zato sem se odločila za to tematiko.

Maraton je eden izmed najpopularnejših športnih dejavnosti, saj se ga lahko udeleži kdorkoli, katerekoli starosti. Tudi sama sem se ga že nekolikokrat udeležila, pri čemer sem zelo uživala in je zelo zanimiva izkušnja.

Za svoj logotip sem sprva začela pri samem “svetu”, katerega sem oblikovala zelo preprosto, saj je pomembno, da je logotip preprost in lahko zapomljiv. Uporabila sem funkcijo “Krogi, elipse”, kjer sem odstranila polnilo, barvo poteze pa sivo (debelino poteze sem dala na 0,75 mm). Tudi kontinenti so oblikovani zelo preprosto. Uporabila sem sivo barvo, svetlejšega odtenka. Nato sem nadaljevala z oblikovanjem zajca, ki je prav tako oblikovan zelo simplistično, ter temnejše sive barve – je center pozornosti. Za zajca sem se odločila zato, ker ga ljudje povezujemo kot zelo hitro žival. Vse oblike sem sprva narisala grobe oblike s funkcijo “riši krivulje in ravne črte”, nato pa s “Uredi poti po vozliščih” ukrivila linije. Nato sem vsem oblikam dodala polnilo in odstranila barvo poteze.

Za konec sem dodala še tipografijo “World Marathon”, pri kateri je beseda “World” večje velikosti. Med procesom sem izbirala med večimi fonti, nato pa izbrala zadnjega izmed možnosti, saj se mi zdi, da najbolj ustreza. Celoten logotip se med seboj barvno ujema. Ko sem bila zadovoljna z izdelkom, sem ga še izvozila in ga shranila v PNG obliki.

Funkcija za tekst

Funkcija za tekst by V is licensed under CC BY-ND 4.0

Zaradi nevtralne barve je logotip primeren pri izdelavi različnih izdelkov (majice, kape, svinčnike, itd.), saj se prilega vsaki barvi.

Uporabljene barve v logotipu

Uporabljene barve v logotipu by V is licensed under CC BY-ND 4.0

Pri dani nalogi, mi je največje težave predstavljala sama ideja, saj sem hotela logotip izdelati preprostega videza, saj je prisotno veliko elementov. Manjši problem mi je predstavljala tudi tipografija, saj font zelo vpliva na celoten videz logotipa. Skozi font povemo veliko več kot bi si mislili. S svojim končnim izdelkom sem zadovoljna.

REFLEKSIJA

S samim programom Inkscape sem se letos prvič soočila. Program deluje zelo preprosto, ker tudi je. Ni težko spoznati vse funkcije, vendar mi je kljub temu dražja Krita, saj ne rada ustvarjam z računalniško miško. Program Inkscape ponuja zelo veliko funkcij, zato sem zelo navdušena nad prihodnjim ustvarjanjem. Z dano nalogo sem pridobila veliko novih izkušenj.

Program se mi zdi zelo primeren pri uporabi v osnovni šoli, saj imajo dandanes vse šole računalniško učilnico ter miške. Učenci bi tako pridobili nove izkušnje in razširili svoje obzorje, ter se kreativno izražali na drugačen način. Dodatna prednost programa je tudi to, da je dosegljiv na katerem koli računalniku ter tudi to, da je program brezplačen.

Projektna naloga se mi je zdela zelo zanimiva in mislim, da smo se vsi veliko naučili. K usvojitvi programa je tudi pomagala razlaga profesorice, ki nam je pokazala osnovne funkcije. Zaradi tega, pri nalogi nisem naletela na večje težave. Rastrska grafika mi je zelo prirasla k srcu, zato bom v prihodnje še veliko ustvarjala v tem programu.

Kot sem omenila, sem s svojim končnim izdelkom zadovoljna, tako da ne bi ničesar spremenila. Dobila sem novo izkušnjo kako izdelati logotip za neko podjetje, pa tudi če je samo izmišljeno. Spoznala sem skozi katere vse korake moramo iti, da zajamemo “dušo” podjetja in ga predstavimo v najboljši luči.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Komentarji: 1

  1. Avatar Zalenka's pravi:

    VN, zelo zanimiv logotip. Dobro uporabljene funkcionalnosti vektorske grafike, ki smo jih danes spoznali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost