Kreiram splet

Pozdravljeni, ime mi je Lea Marks in prihajam iz okolice Maribora. Stara sem 21 let in sem študentka programa prve stopnje likovna pedagogika. Na to fakulteto me je privedla ljubezen do umetnosti in želja po deljenju le te s svetom. Iti v pedagoško smer sicer ni bil moj osnovni načrt, a sedaj vem, da je ta študij boljša opcija zame.

Začela bi s par zanimivosti o meni. Sem slovenka po očetovi in Francozinja po mamini strani. Živim na kmetiji, kjer imamo veliko živali: koze, gosko, race, kokoši, zajce in mačke. Do štirinajstega leta sem poslušala izključno klasično glasbo; ker mi ni všeč pop glasba sem bila prepričana, da mi nič novejšega ne bo ustrezala. Sedaj poslušam ogromno alternativne glasbe, predvsem žanre, ki spadajo pod goth glasbeno subkulturo. Zelo rada zbiram razne reči in pogosto tudi smeti; znamke, prazne steklenice in pločevinke, kapsule piv in zamaške vin, ter živalske kosti.

Moje lobanje by Lea Marks is licensed under CC BY-NC-SA 4.

Kot otrok sem veliko risala, a ne več kot moji vrstniki. Šele pri enajstih letih sem se odločila, da se želim »naučiti risati«. Takrat pa še nikakor nisem razmišljala o umetniški karieri, čeprav sem kot prvošolka na televizijskem intervjuju izrekla »Ko bom velika bom slikarka!«; očitno sem na te načrte povsem pozabila. Ironično pa sem kot mlada najstnica že razmišljala o pedagoškem študiju. Do svojih osnovnošolskih učiteljev in učiteljic sem imela veliko spoštovanja in posledično sem želela tudi sama opravljati ta poklic. Od učiteljice matematike do učiteljice francoščine…o poučevanju likovne umetnosti sploh nisem razmišljala. V mojih očeh je bilo moje ustvarjanje le hobi, to se bo spremenilo šele v tretjem letniku gimnazije, ko sem se odločila poskusiti ALUO. Kot drugo in tretjo izbiri sem določila obe pedagoški fakulteti (Ljubljana in Maribor).

Moje slike by Lea Marks is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Že od mladega sem se ukvarjala s tradicionalnimi tehnikami: grafit, barvice, trdi in mehki pasteli, vodenke, tuš, akril ter celo olje. O digitalnem slikarstvu sem slišala v zgodnjih najstniških letih, prej sem se sicer s sošolci kdaj igrala z aplikacijo Slikar, a izven tega mi je bila ta tehnika povsem neznana. Dolgo sem si želela tablico a si nisem upala zanj prositi starše, v retrospektivi sem vesela, da nisem saj mi je manjkalo še toliko znanja o splošnih zakonitosti umetnosti. tablico sem si zaželela za enaindvajseti rojstni dan; vedela sem, da mi bo koristila v študiju, zato se mi je zdel skrajni čas, da si jo nabavim. Veselim se ustvarjanja s to povsem novo tehniko.

REFLEKSIJA

V sklopu te naloge sem se naučila kako objaviti prispevek na spletno stran in kako uporabiti CC. Sprva sem imela nekaj težav z dodajanjem teksta in slik, a sem kar hitro ugotovila, kako se ju doda in oblikuje. Običajno ne vem kaj napisati kadar se morem predstaviti, a ideja, da lahko dodam slike me je navdihnila in motivirala. Objava mi je všeč in mislim, da me dobro predstavi kot osebo.

(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost