GORA OB JEZERU- vektorska grafika

Za tretjo projektno nalogo sem se lotila izdelovati motiv pokrajine. Idejo sem dobila, ko sem na steni videla mojo sliko in jo želela poskusiti narediti v malo drugačnem stilu. Zamislila sem si, da bi pokrajina vsebovala vse prelomne črte in bi na nek način izgledala kot pobarvanka. Slika je tako služila le za inspiracijo.

Na začetku sem se lotila s skiciranjem gore. Naredila sem obris ter nato dodajala linije, kjer sem želela da se ta lomi oziroma sem z njimi poskušala ustvariti nek volumen. Ko sem vse povezala sem začela dodajati primerne barve. Želela sem da se črne črte vidijo, saj so s tem dodale k izgledu.

skica by Laura is licensed under CC BY-SA 4.0

gora by Laura is licensed under CC BY-SA 4.0

Nato sem se lotila neba, ki sem ga razdelila na 4 pasove ter vsakega pobarvala s temnejšo barvo. Za tem je sem narisala še nekakšno mejo med goro in jezerom. Naredila sem en pas temnejših dreves, nato enega malo svetlejšega, še kasneje pa sem narisala nekaj smrek, z malo več detajli. Dodala sem še en pas, ki predstavlja travnato površino.

nebo by Laura is licensed under CC BY-SA 4.0

smreke by Laura is licensed under CC BY-SA 4.0

tla by Laura is licensed under CC BY-SA 4.0

jezero by Laura is licensed under CC BY-SA 4.0

Za jezero sem prezrcalila zgornje oblike ter jim spremenila orientacijo, prekrivnost ter čistost linij. Pri gori sem prezrcalil samo določene elemente, za boljši učinek odsevanja v vodi. Čisto na koncu sem dodala še sončne žarke, da sem popestrila samo kompozicijo.

KONČNI IZDELEK IN ORIGINALNA SLIKA

Gora ob jezeru by Laura is licensed under CC BY-SA 4.0

originalna slika by Laura is licensed under CC BY-SA 4.0

REFLEKSIJA

Pri tej nalogi sem se naučila, kako lahko neko delo predrugačiš na bolj enostaven način, vendar se še vedno vidi od kod si črpal ideje. Zanimivo mi je bilo to igranje s temi preprostimi oblikami, da sem potem dobila željeno celoto. Moj namen pri tem delu je bil, da naredim nekaj kar bi lahko uporabila tudi pri kasnejšem poučevanju učencev. Tako sem z linijami ustvarila obliko, ki bi lahko služila kot pobarvanka. S to nalogo sem se ukvarjala kar nekaj časa, čeprav morda ne zgleda. Če sem želela pobarvati vsak prostor posebej, sem morala tudi vsakega posebej narisati, kar je vzelo kar nekaj časa. Veliko časa sem se zadržala tudi pri izdelavi smrek ter njihovih podrobnostih. Če bi imela še več časa bi poskusila spremeniti jezero in ga zamenjati s sivkami, kot je to tudi na sliki. Vendar pa vseeno menim, da je tudi jezero v tem primeru dobra odločitev. Mislim da sem nalogo dobro izpeljala, glede na dane kriterije, kljub temu, da nisem uporabljala preveč funkcij, ki jih ponuja program. Kompozicija se mi zdi zanimiva, kot tudi sam stil končnega izdelka. Najljubše mi je bilo poustvariti že obstoječo sliko ter jo tako spremeniti v nekaj malo drugačnega.

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost