Kreiram na spletu

Platno by Kat is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Sem Katarin in prihajam iz okolice Slovenj Gradca. Svoj čas rada preživljam s prijatelji, veliko časa pa namenim tudi umetnosti. Sebe bi opisala kot kreativno osebo. Najraje se ukvarjam z grafičnim oblikovanjem. Velikokrat pa posežem po “klasičnih” tehnikah, kot barvice in akvareli.

IKT v mojem življenju:

Kot sem že omenila, se zelo rada ukvarjam z grafičnim oblikovanjem. Prihodnje leto se imam namen vpisati na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, na program grafičnega oblikovanja.

S tehnologijo sem se prvič srečala v osnovni šoli, ko sem dobila svoj prvi telefon. Takrat sem znala uporabljati le funkcijo za klicanje. Naša generacija je s tehnologijo pravzaprav odraščala. Velikokrat sem opazovala brata pri urejanju kakšnih video, ali pa le pri igranju računalniških iger. Spomnim de da sem na youtubu pregledala ogromno tutorialov kako kaj narisati.

Z grafičnim oblikovanjem sem se prvič spoznala v srednji šoli, na Umetniški gimnaziji Velenje. Tam smo vsako leto s sošolci in mentorjem pripravili glasbeni koncert in likovno razstavo za starše. Vsako leto je bilo potrebno pripraviti tudi grafični izgled dogodka, torej izdelati vabila in plakat. Izdelkov sem se lotila z Adobovimi programi- Photoshop in Ilustrator, ter Wacomovo grafično tablico. Mentorica je pri delu pomagala predvsem z nasveti, kako izdelek pripraviti za tiskanje.

Ker se nameravam z grafičnim oblikovanjem resneje ukvarjati, mislim da je znanje o tehnologiji izredno pomembno. Dobro je treba poznati funkcije programov rastrske, kot tudi vektorske grafike. Na področju grafike in grafičnega oblikovanja bi nedvomno rada še naprej večala svoje znanje.

Pri predmetu IKT sem res uživala, predvsem pri vajah, saj so vključevale praktični del- ki pa je meni najljubši. Poudarjanje pomena tehnologije pri poučevanju mladih se mi zdi res pomembno, saj nam omogoča skorajda neskončne možnosti kreiranja. S pomočjo tehnologije lahko na preprost način hitro pritegnemo otrokovo pozornost.

Pri predmetu sem se tudi prvič srečala z programoma Krita in Inkscape. Kot sem povedala prej, sem pred tem ustvarjala z Adobovimi programi, ki pa so za uporabo po mojem mnenju precej težji. Oba programa sta zasnovana tako, da sta zelo prijazna uporabniku. Hitro najdeš orodja, ki jih potrebuješ.Znanje, ki sem ga pridobila pri tem predmetu, se mi zdi zelo uporabno.

Če bi imela več časa, bi končne projektne izdelke še izboljšala, saj sem mnenja, da je lahko vsaka dobra stvar še boljša. Največ časa pa sem porabila pri animaciji, saj je zahtevala kar 28 ur “sedenja” in zbranosti. Najbolj všeč pa mi je bilo ustvarjanje v Kriti. Saj se v svojih delih rada približam realizmu, kar tudi rastrska grafika omogoča.

Svoje delo pri predmetu ocenjujem precej dobro, glede na to, da sem se s programi v katerih smo ustvarjali, srečala prvič.

Deli
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja