Kreiram na spletu

(klikni me za boljše vzdušje med branjem spodnje objave)

Živijo! Ime mi je Mojca. Rada berem knjige, ustvarjam, počivam, poslušam glasbo, si prepevam, igram klavir, se družim s prijatelji in družino, gledam serije, včasih pa rada tudi malo potelovadim. Imam tudi psičko Mini. To je ona:

Mini by Mojca is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Ikt v mojem življenju:

V začetku osnovne šole sem tehnologijo uporabljala predvsem za izdelovanje različnih šolskih nalog. Naučila sem se osnov uporabe programov kot so Word, Excel in PowerPoint in svoje znanje skozi čas nadgrajevala. Postopno sem se vključevala tudi na razna socialna omrežja npr. Facebook, YouTube in Instagram, ki sem jih obiskovala preko računalnika.

Prvi pametni telefon sem dobila v 8. razredu in ga od takrat dnevno uporabljam. Najprej sem ga uporabljala predvsem za poslušanje glasbe, igranje mobilnih igric in za uporabo socialnih omrežij, preko katerih sem se lahko pogovarjala s prijatelji. Sedaj pa na njem največ časa gledam YouTube, saj imam do ostalih socialnih omrežij dostop le na računalniku, da se izognem brezciljnemu ‘scrollanju’.

Ker smo obkroženi s tehnologijo sem poleg telefona seznanjena tudi z napravami kot so, mp3, televizija, grafična tablica, pa tudi tehnologija na različnih gospodinskih aparatih kot je npr. pečica… Uporabljati znam tudi nekaj programov kot so Inkscape, Krita, Steam, Notion, Zoom, Teams…

Menim, da mi bo na moji poklicni poti lahko prav prišlo čisto vse od naštetega, saj nikoli ne veš kdaj ti kakšno znanje lahko olajša delo. Skoraj sigurno bom v svojem poklicu potrebovala znanje o Microsoftovih programih, poleg tega pa bi otroke rada naučila uporabe programov Krite in Inkscape-a. Ker vem, da bo tehnologija do takrat precej napredovala pa bom svoje znanje skušala še naprej nadgrajevati.

Refleksija:

Pri izdelavi te objave sem se naučila kako se ustvari notranjo / zunanjo povezavo. Osvežila sem si tudi spomin o tem kako se objavljenim slikam doda licence. Pridobljeno znanje mi bo v prihodnje zagotovo še kdaj prišlo prav. Ker sedaj vem, kaj pomenijo različne licence, bom lahko v nadaljnje pri iskanju referenc za moje risbe bolj pozorna na to, katero referenčno fotografijo sploh lahko uporabim. Poleg tega bom lahko v nadaljnje še kdaj urejala kakšno spletno stran.

Ker večina projekta temelji na pisnem delu, sem za to porabila največ časa. Ker ne rada pišem, mi je bilo pisanje od celotnega projekta najmanj pri srcu. Najraje pa sem razmišljala katero večpredstavno vsebino bom vključila v objavo. Če bi za objavo imela več časa, bi vanjo vključila še kakšno lastno risbo ali pa morda animiran gif.

Menim, da sem projektno nalogo opravila dobro, saj sem vanjo na dokaj smiseln način vključila vse zahtevane elemente. Tudi projekta ne bi spremenila, saj so navodila dobro razumljiva in spodbujajo k temu da s projektno nalogo usvojiš določene kompetence.

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost