Kreiram na spletu

Joker © 2021 by Ana is licensed under CC BY-NC 4.0 

Živjo moje ime je Ana in prihajam z Lipc. To je majhna vas blizu Jesenic. V prostem času rada rišem, berem in poslušam glasbo. Najraje pa imam, ko zapade sneg in se z svojim bordom lahko odpravim v gore. Imam dve domači živali, psa po imenu Dior in mačka Lokija.

Med študijem bivam v stanovanju z še tremi sostanovalkami. Od tega dve poznam že iz gimnazije.

IKT v mojem življenju

Z IKT tehnologijo sem se spoznala že v osnovni šoli. Mislim da nas je večina začela uporabljati internet zaradi videoiger. Kasneje smo se v osnovni šoli spoznali s programi, kot sta naprimer Powerpoint in Word, ter z Excelom v srednji šoli pri informatiki. Priznam pa lahko, da nismo imeli najbolšega profesorja informatike in zato mi ta predmet nikoli ni bil najbolj všeč. Že v osnovni šoli me je pot zapeljala tudi na YouTube, kjer sem sledila mnogim youtuberjem in kasneje sem odkrila videoposnetke o risanju, iz katerih sem se tudi veliko naučila. Proti koncu osnovne šole sem na YouTube-u odkrila animacijo, s katero je prišlo tudi veliko animatorjev kot so Jaiden animations, Domics in Theodd1sout, ki so me takrat zelo navdihnili in zato sem tudi sama želela ustvariti svoj YouTube kanal in objavljati svoje animacije. Že v osnovni šoli sem se spoznala z digitalnim risanjem, ko sem dobila grafično tablico. Na internetu sem poiskala nekaj zastonj programov in si naložila kar vse, saj nisem vedela kateri mi bo najbolj všeč. Na koncu sem obdržala dva (Medibang paint pro in Firealpaca) ostale pa sem izbrisala. Vse o programu sem se naučila s pomočjo YouTube tutorialov. Kljub vsemu, mi digitalno risanje nikoli ni preveč pritegnilo vse do zadnjih nekaj let. Letos sem se ponovno spoznala s Krito, ki je takrat bila ena od programov, ki sem jih zbrisala, saj se mi je zdela preveč težavna za naučiti.

Andy © 2021 by Ana is licensed under CC BY-NC 4.0 

To je eno mojih poznejših digitalnih del.

Poleg programov za risanje, pa pogosto uporabljam tudi socialna omrežja, kjer objavljam svoja dela. Ponavadi je to Instagram (@_ana_arty). V osnovni šoli sem odkrila kako zanimiv je tudi video editing, ko sva z sošolko morali posneti videoposnetek o turizmu na Jesenicah.

V prihodnosti bom še nadaljevala razvijanje mojih digitalnih kompetenc. Vedno več bo v uporabi internet in zdi se mi da bom veliko morala ustvarjati digitalno.

Refleksija projektnega dela

V tem projektu sem se naučila pravilne uporabe lincenc, saj nam v osnovni in srednji šoli od tega niso povedali prav nič. Od zdaj naprej bom lahko bolj pozorna na pravilno uporabo. To znanje bo pa uporabno tudi pri objavljanju lastnih slik. Pomembno bi bilo, da bi več ljudi lahko seznanili z uporabo licenc, ker lahko hitro pride do kraje, včasih tudi pomotoma.

Glede na to da sem prvič slišala toliko stvari o licencah, ne vem kaj bi lahko še dodala oziroma spremenila. Všeč mi je bilo, da smo ponovili tudi kako dodati aktivno povezavo v svojo objavo, kakor tudi objavo slike.

Najbolj zamudno je bilo pisanje o IKT v mojem življenju. Morala sem pobrskati po spominu in se spomniti kako sem postopoma skozi moje življenje odkrivala in se spoznavala z IKT tehnologijo.

Zdi se mi da sem zajela vse, kar je kriterij ocenjevanja zahteval.

Vem da se bom v prihodnosti vedno več srečevala z delom na internetu in uporabljanjem licenc, zato mi je bil to eden bolj zanimivih predmetov. Pri učenju je delo z internetom in različnimi aplikacijami vedno bolj zabavno, saj je lahko interaktivno in skozi igro se hitro lahko veliko naučiš.

Predavanja so bila zelo zanimiva in polna energije. Všeč mi je bilo tudi to da, če si že prej poznal funkcije programa si ga lahko naprej raziskoval tudi sam doma. V učenje so bile vpletene tudi igre (Kahoot), kar je predavanja še bolj popestrilo.

Spremenila ne bi nič. Zdi se mi, da ta projekt zajame vso potrebno znanje.

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost