Rastrska grafika

Za nalogo sem se odločila narisati vrano s pomočjo referenčne fotografije. Nisem je želela popolnoma prerisati, vendar mi je bila v veliko pomoč.

Crow by Felip1 is licensed under CC BY-NC 4.0

Postopek:

Najprej sem se odločila za motiv in na internetu poiskala referenčno fotografijo, ki mi bo pri delu v pomoč, nato pa skicirala motiv.

uporabljeni čopiči by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Za skico sem uporabila Basic-2 Opacity orodje – najprej sem skicirala osnovno obliko v rdeči barvi, nato pa zmanjšala prekrivnost in na novi plasti ponovno skicirala v črni barvi.

skica by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

skica 2 by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Na novi plasti sem skico pobarvala z osnovnimi barvnimi plastmi in označila, kje so sence in najsvetlejši deli, nato pa začela dodajati detajle, perje in oči.

This work by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Na koncu sem še dodala ozadje.

vrana by jana is licensed under CC BY-NC 4.0

Refleksija

Pri delu sem izpopolnila svoje znanje pri delu s Krito in se naučila bolje uporabljati orodja in bližnjice.

Če bi imela več časa, bi se bolj posvetila še ozadju in odpravila napake in nepravilnosti. Največ časa sem posvetila risanju perja, saj nisem vedela, kako bi ga upodobila čim bolj realistično.

Motiv se mi zdi primeren za ustvarjanje z rastrsko grafiko, saj ima več detajlov in različnih barv, kar bi bilo težko narediti s kakšno drugo grafiko. Usvojila sem tudi osnove programa Krita, kar menim, da je bil namen naloge. Znanje mi bo gotovo koristilo, tako pri študiju kot tudi kasneje na poklicni poti . Z novim znanjem in veščinami mi bo pri prihodnjih delih že lažje. Pri projektu mi je bilo všeč, da smo imeli prosto izbiro motiva in smo si lahko čas za delo  razporejali sami.

Pri definiciji projekta ne bi spreminjala nič, saj se mi zdi dobro zastavljen in dopušča svobodo pri izbiri motiva in omogoča, da se ob ustvarjanju naučiš dela s programom.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost