Kreiram na spletu

Pozdravljeni, moje ime je Julija. Odkar pomnim, sem uživala v umetnosti, pa naj je bilo to risanje, pisanje poezije ali izmišljevanje zgodb, ustvarjanje glasbe ali pa urejanje zapiskov v šoli. Vendar se kljub temu ne bi označila izključno za umetnico. Imam namreč lepo število stvari, ki me zanimajo, kar mi je precej otežilo odločitev za izbiro študija. Razmišljala sem o matematiki na FMF, o slovenistiki, o restavratorstvu, o psihologiji in o specialni pedagogiki, a je nazadnje prevladala likovna pedagogika. Rada tudi pečem, pojem in se potikam po svetu ter zbiram razglednice.

Razglednice by jez is licensed under CC BY-NC 4.0

IKT V MOJEM ŽIVLJENJU

Z IKT sem se kot večina prvič resno srečala v osnovni šoli, pred tem je bila edina tehnologija v mojem življenju gledanje risank na televiziji in pogovarjanje s tetami po stacionarnem telefonu. V OŠ smo prav hitro začeli s predstavitvami in govornimi nastopi, kjer so plakate zamenjali PowerPoint-i in Prezi predstavitve, ter pa Word. Prišel je čas, da sem si ustvarila svoj elektronski naslov, mobilni telefon pa sem dobila v 6. razredu in se s tem tudi spoznala s socialnimi omrežji. V srednji šoli smo pri informatiki bolje spoznali Word in Excel, razne bližnjice, v prvem letniku smo se učili tudi slepega tipkanja ali strojepisja, lahko pa si se tudi naučil osnove programiranja v Python-u, za kar se sama nisem pretirano zanimala. Seveda smo se na bližje spoznali tudi s spletnimi učilnicami Arnes in Zoom-om.

Edini stik, ki sem ga imela z digitalno umetnostjo, če že, je bil pri tehniki, ko smo v SketchUp-u risali neke kovinske dele in vijake za v njih. To me ni zares pritegnilo, tako da sem se z digitalnim ustvarjanjem na žalost naslednjič srečala šele letos pri IKT. Sem v procesu spoznavanja Krite in Inkscape-a, ki se mi zdita zanimiva in potencialna za naprej, vendar pa se mi pozna, da je to zame povsem novo področje.

Zdi se mi, da bom na svoji poklicni poti lahko koristila vse znanje, ki sem si ga pridobila do zdaj, torej uporaba celotnega Office-a in pa vse odprtokodne programe za digitalno ustvarjanje.

REFLEKSIJA

V tej projektni nalogi sem se naučila, kako se dodaja slikam licence in bi v objavo tudi dodala več slik, če bi imela več časa. Verjetno bi izboljšala tudi refleksijo o vplivu IKT na moje življenje, saj se v trenutku pisanja nisem dobro spomnila vseh podrobnosti.

Največ časa sem zagotovo namenila urejanju licenc, oznak, slike… ne pa pisanju vsebine. Končni izdelek se mi zdi soliden in sledi danim navodilom. Projektne naloge v definiciji zato ne bi bistveno spremenila, saj celovito zajame vse osnove, ki naj bi jih osvojili.

Dobljeno znanje bom lahko uporabila praktično kjerkoli, sploh če se bom lotila kreiranja lastne spletne strani, ali pa morda urejanja šolske spletne strani. V pisanju namreč uživam in mi sploh ne predstavlja pretirane težave, zato mi je bila ta stran projektne naloge precej zabavna. Po drugi strani pa mi tehnične podrobnosti in njihovo urejanje predstavljajo bolj nujno zlo, kot pa sprostitev.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost