Vektorska grafika

Za vektorsko sliko sem se odločila da kombiniram dva posnetka zaslona iz filma Iron man. Idejo sem najprej skicirala v Kriti.

Skico sem odpra v Inkscapu in jo dala na svoj layer ter jo zaklenila. Začela sem z risanjem osnovnih oblik in barvnih ploskev. Vsako barvo in odtenek sem dala na svoj layer, saj jih je bilo lažje urejati kasneje.

Največ sem uporabljala orodje za prostoročno risanje in orodje za risanje krivulj in ravnih črt. Odtenke sem iskala s pomočjo barvnih lestvic. Določala pa sem tudi debelino obrob likov.

Nato sem nadaljevala z iskanjem senc in pri tem si pomagala z referenčno sliko. Vsaki barvi sem poiskala dva temnejša odtenka in enega svetlejšega.

Na koncu sem se še poigrala z ostalimi orodji da sem dodala ozadje.

Iron man © 2022 by Ana is licensed under CC BY-NC 4.0

Refleksija

Končno sem dobila priložnost, da sem se naučila še vektroskega risanja. Velikokrat sem imela željo da bi osvojila še to vrsto grafike, vendar nisem niti sama vedela kje začeti. Zato sem tudi temu delu posvetila največ časa, saj sem se morala spoznati še z vsemi funkcijami programa.

Imela sem dovolj časa, da sem tudi sama naprej raziskovala funkcije vektorskega risanja. Velikokrat se mi je program kar sam zaustavil in nekajkrat sem izgubila kar nekaj dela, tako da sem največ potem posvečala dodajanju elementov, ki so se zbrisali. Me je pa to tudi izučilo, da sem morala vedno sproti shranjevati sliko, saj nikoli nisem vedela kdaj se bo program zaustavil.

Zdi se mi da sem zajela vse naloge, ki sem jih morala opraviti in doseči tekom vektorskega risanja. Vektorska grafika vedno pride prav pri dizajnih, saj jo lahko pomanjšaš na velikost obeska za ključe ali povečaš na velikost plakata, brez da se s tem pokvari kvaliteta slike. Všeč mi je bilo, da smo dobili priložnost tudi digitalnega ustvarjanja, ker sm pričakovala samo tradicionalno risanje ter slikanje.

V definiciji projektna ne bi spremenila nič. Všeč mi ji je bila svoboda ustvarjanja in kombinacija dela doma in na vajah.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost