Kreiram na spletu

Sem Anja Kočar in že od malega rada ustvarjam. Že v vrtcu sem se raje kot z igračami zamotila z barvicami. V gimnaziji se je moje ustvarjanje malo zaustavilo, saj sem veliko časa posvetila učenju, ko pa sem se vpisala na Pedagoško fakulteto smer likovna pedagogika, pa sem dobila ponoven zagon in čas za risanje ter slikanje. Nekatera svoja dela objavljam tudi na socialnem omrežju Instagram.

Ena od letošnjih nalog za izpit risanja je bila narisati avtoportrete, zato se mi zdi, da se z enim od njih tu lahko najbolje predstavim.

Avtoportret by Anja Kočar is licensed under CC BY 4.0

Refleksija: IKT v mojem življenju

Sama najraje ustvarjam bolj tradicionalo s čopiči in barvami na platno. Z digitalnim kreiranjem se do letošnjega leta nisem kaj dosti srečala. V osnovni šoli smo nekajkrat obiskali računalniško učilnico, ampak kar se spomnim je le risanje preprostih hišk in kvadratkov. Najbrž je v današnjih časih, ko je tehnologija od takrat že precej napredovala, že kaj drugače. Sama bi se kot učiteljica morala še malo izobraziti na tem področju, saj se mi zdi, da je to vsebolj uporabna dejavnost tudi za kakšen poklic. Zdi se mi prav, da bi učenci poznali več funkcij računalnika kot smo jih poznali mi.

Pri projektu z vektorsko in rastorsko grafiko sem se naučila ustvarjati tudi v virtualnem svetu, kar mi je odprlo nove možnosti za širitev kreative. Dobila sem tudi znanje o ustrezni uporabi spletnih gradiv, ki so avtorsko zaščitena. Prav pa mi bo prišlo tudi znanje, kako z licenco ustrezno zaščitim svoja dela. Samo ustvarjanje mi je vzelo precej časa, saj sem ga morala najprej dobro spoznati. Ampak mislim, da ko enkrat dovolj dobro poznaš funkcije, lahko dokaj hitro prideš do željenih rezultatov. Pri projektu mi je bila najbolj všeč možnost svobodnega ustvarjanja in pa spoznavanje dveh tako različnih aplikacij.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost