Likovni pesnik

Kaj je likovna? Kdo je pesnik? To sem jaz – Tinč. Kdo si pa ti?

Sem kreativni človek, ki rad piše, riše, slika, posluša glasbo in se zabava.

Moj pes Luna by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Digitalna tehnologija v mojem življenju 

Z digitalno tehnologijo sem se prvič srečala, ko sem kot otrok gledala risanke prek televizije. Naslednja stopnja mojih izkušenj z digitalno tehnologijo je bil telefon, ki sem ga dobila v 3. razredu. V šoli smo kmalu spoznali računalniško učilnico, kjer smo se naučili uporabljati računalnike. V 6. razredu sem se prvič srečala s programom Word in PowerPoint, ker sem namesto plakata, uporabila PowerPoint, s katerim sem oblikovala svojo prvo predstavitev. Z uporabo računalnikov se je začela tudi uporaba interneta in ustvarjanje svojega elektronskega naslova kot tudi spoznavanje s socialnimi omrežji. V srednji šoli smo podrobneje spoznali Excel in Word, sama pa sem že takrat bežno prišla v stik z Adobe programi, kot so Photoshop in Ilustrator. V obdobju srednje šole me je področje digitalne umetnosti vedno bolj zanimalo, zato sem v Ilustratorju že kar precej vešča. Na faksu sem prvič izvedela za program Krito, s katero se še spoznavam, mi je pa proces precej olajšala tudi grafična tablica. Letos sem pa tudi malenkost vstopila v svet Figme in oblikovanja spletnih strani.

Ukvarjanje z digitalno umetnostjo in oblikovanjem me zelo veseli in upam, da bom lahko to znanje uporabila tudi za grajenje svoje kariere v prihodnosti in potecialnemu poklicu kot grafična oblikovalka. Programi Adobe in Office mi bodo prišli prav pri kreiranju digitalnih slik ter oblikovanju predstavitev.

Refleksija 

Projektna naloga mi je dala znanje o tem, kako se objavi besedilo in multimedijsko gradivo na splet v obliki spletne objave v storitvi Arnes splet. Naučila me je, kako se pravilno uporablja licence in kaj pomeni avtorska zaščita virov. Če bi imela več časa, bi se bolj posvetila urejanju slik. Največ svojega časa sem namreč porabila za pisanje vsebine, saj zahteva uporabo svojega spomina in mišljenja. S končnim izdelkom sem zadovoljna, saj sledi danim navodilom. Pridobljeno znanje bom lahko uporabila na vseh področjih, kar se tiče objavljanja na splet. V prihodnosti mi bo lahko pomagalo pri potencialnem kreiranju in oblikovanju lastne spletne strani. Pri projektu mi je najljubše urejanje in oblikovanje besedila. Celoten projekt se mi je zdel zabaven, zato nimam večjih pripomb.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost