Moj pes Django:)

Doma imam psa po imenu Django. Ime izhaja iz istoimenskega filma z naslovom Django unchained, režiserja Quintina Tarantina. Čeprav je pes od brata se tudi jaz z njim igram in mu dajem priboljške ko je priden. Je velik labradorec in ima kratko svetlo dlako. Ker so labradorci tudi lovski psi in so v preteklosti pomagali s čredami, je Django najbolj srečen ko smo vsi na kupu pri kosilu. Zelo rad tudi je.

Moj pes Django

My dog Django by Katarina Lucija Cvikl is licensed under CC BY-NC-ND 4.0

Refleksija

Naučila sem se predvsem kako objavljati na tem portalu. Glede na to v kateri generaciji sem se rodila sem precej vešča objavljanja na socialnih medijih in sem zato še z večjim veseljem odkrivala to novo pot. (Osebno se mi je zdelo neverjetno kul, da sta naredili spletno stran za ta predmet).

Mislim, da objave tudi z obilico časa ne bi veliko spreminjala, ker je namen vaje to, da spoznamo objavljanje na tem spletnem mestu in ne nekaj veliko kompleknejšega.

Največ časa posvečam pisanju refleksije, ker ni veliko vsebine v tej objavi taki kot je.

Menim, da ker se upoštevala navedene cilje (objava na splet, slike, povezave, licence) in ker se ta naloga ne ocenjuje po lestvici temveč opr/ni opr, bi rekla, da nalogo sem opravila.

To znanje vsekakor uporabljam že znaj, ko delam objave za druge projektne naloge, pričakujem pa tudi podobno delo v prihodnjih semestrih.

Všeč mi je, da sem lahko govorila o svojem psu in celo pokazala slikico in zadovoljna sem, da je to med krajšimi nalogami. Prav zares pa ni ene stvari, ki mi ne bi bila všeč.

Mogoče sem se malo izognila pravilom, ker nisem pisala o sebi ampak svojemu ljubljenčku (to je predvsem zato ker ste nas na začetku obvestili naj ne objavljamo stvari na internet, če jih bomo v prihodnje obžalovali in sem si zato izbrala zelo neutralno tebo o kateri lahko pišem), zato bi mogoče bilo bolje, če je tema bolj splošna. Ampak je tudi tako naloga odlično zastavljena in sem vesela, da smo to delali pri uri, da sem potem znala sama to ponovit za druge naloge.

Refleksija: digitalna tehnologija v mojem življenju

Digitalna tehnologija je nekaj kar me že dolgo časa zanima in nekaj let nazaj sem dobila tudi digitalna računalnik a nisem nemudoma ugotovila kako se uporablja in nekako pozabila oz. obupala. Pred kratkim pa sem se odločila za nakup Apple tablice in kulice in zdaj sem navdušena in imam namen nadaljevat risati tudi digitalno. Podobno pa pričakujem od mojih bodočih učencev, saj jih veliko odrašča s to tehnologijo in bodo že zelo zgodaj precej vešči tega sveta umetnosti.

Od digitalne tehnologije sem uporabljala Asus flip book in kulico s programi kot sta Krita in Sketchbook ter trenutno uporabljam Apple Air 5 tablico in 2nd gen pen s programom Procreate. Veliko tega sem uporabljala zaradi lastnih interesov in sem skušala risati kot bi na papir, delala pa sem tudi te projektne naloge za ta predmet.

Kot učiteljica oz. profesorica likovne vzgoje se bom probala čim bolj oddaljit od tehnologije, ker predvidevam, da bodo otroci takrat veliko bolj odvisni od tehnologije pri drugih predmetih in nočem, da se pozabi kako delati z rokami. Ko pa bo prišla priložnost pa bom pri uri pokazala znana umetniška dela, če bodo učenci imeli šolske tablice lahko tudi grafično ustvarjamo in pa tudi na računalnikih lahko delamo z vektorsko grafiko.

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost