Kreiram na spletu

KRATEK OPIS SEBE

Pozdravljeni sem Neža Bučan, obiskujem Pedagoško fakulteto, smer likovna pedagogika. Poleg tega imam še veliko hobijev, kot so druženje s svojim kužkom, kvačkanje, kuhanje, ples in učenje korejščine. Med ustvarjanjem zelo rada poslušam glasbo. Meni najljubši žanri glasbe so kpop, hip hop, rap in simfonična glasba. Moj najljubši slikar je Vincent van Gogh. Zelo rada imam modo. Ponavadi nosim prevelike obleke (street wear in vintage obleke) in platform čevlje.

Tera by Neža is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

DIGITALNA TEHNOLOGIJA V MOJEM ŽIVLJENJU

Kar se tiče tehnologije na splošno, je ne obvladam. Nikoli prej nisem digitalno risala in si pomagala s tehnologijo. Edino aplikacijo, ki jo še zmeraj uporabljam za objavljanje svojih umetnin, je Instagram. V osnovni šoli in na gimnaziji smo za pisanje seminarskih nalog in govornih nastopov uporabljali Powerpoint in Word. Vem, da se bom pogosto srečevala z digitalno tehnologijo kot učiteljica za likovno umetnost. Ne mogoče toliko kar se tiče digitalnega ustvarjanja, ampak kar se tiče šolskega sistema za učitelje (spletne učilnice – objavljanje snovi, gmail – pisanje obvestil, možni video klici, redovalnica – vpis ocen, Powerpoint – prikaz snovi,…). Ko sem slišala, da bomo na faksu imeli predmet povezan z digitalno tehnologijo, sem bila zelo vesela, saj kot omenjeno nimam veliko znanja o tehnologijiin bi si ga rada pridobila.

REFLEKSIJA

V prvi projektni nalogi Kreiram na spletu sem se naučila kje in kako lahko objavljam svoje projektne naloge in kaj mora objava vsebovati (oznake, kategorije, licence za sliko…). Če bi imala več časa, bi se s programom za objavljanje več poigrala in poiskala kakšne efekte (npr. ko odpreš mojo objavo, se ti na ekranu pojavi čopič in ti sledi ko opazuješ objavo). Največ časa sem posvetila dodajanju licenc sliki, ki sem jo objavila, saj nisem tega še nikoli delala. Sama sebe nerada ocenjujem, ampak če se že moram, bi rekla, da je moja prva objava kar dobro narejena, saj vsebuje vse, kar rabi za dobro objavo. Pridobljeno znanje bom uporabila, če bom želela objavljati svoje slike, predvsem da jo bom znala pravilno opremiti (dodati licence) in da ne bo prišlo do kraje slike. Pri projektu mi je bilo vse všeč in nič ne bi spremenila, projekt je bil zanimiv in zabaven za pisati oziroma delati.

(Skupno 24 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost