Vektorska grafika

Za motiv sem se odločila izbrati svoj avtoportret, ker sem želela poustvariti človeški portret. Najprej sem v računalniku poiskala svojo sliko in jo uporabila v pomoč, ko sem izdelovala vektorsko sliko.

Avtoportet by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Sliko sem v nadaljevanju urejala v programu Ilustrator. Sprva sem z orodjem Rectangle tool ustvarila svetlo vijolčno ozadje in s pomočjo Curvature Tool oblikovala prvo obliko svojega obraza, ter ga s pomočjo Fill funkcije obarvala v kožnato barvo.

Postopek 1 by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Ker sem želela senčiti zobe, sem s pomočjo črt in njihovega znižanja funkcije Opacity ustvarila senco.

Postopek 2 by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Obrazu sem dodala še obliko las.

Postopek 3 by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Na koncu sem za 3D efekt uporabila črte različnih barv in nanje nanesla fukcijo Width Profile 1.

Vektorski avtoportret by Tinč is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Refleksija 

Ustvarjanje projekta je bil zame zelo zabaven proces, saj rada ustvarjam vektorske slike. Nov del znanja sem prejela pri ustvarjanju črt, za katere sem uporabila Width Profile 1. Če bi imela več časa bi se definitivno izboljšala ozadje oziroma mu dodala še kakšen kreativni element. Največ časa sem se posvetila oblikovanju las, saj sem si obliko na spodnjem delu las izmislila sama. Naloga se mi zdi uspešno opravljena, saj po mojem mnenju ustreza vsem kriterijem. Znanje, ki sem ga pridobila pri tej nalogi, mi bo definitivnu služil pri nadaljnem oblikovanju vektorskih slik, tako tekom študija, kot kasneje v karieri, saj želim postati grafična oblikovalka. Najlubši del te naloge mi je bilo, da smo si vsebino slike lahko izbrali sami in pa izvedba same naloge kot take torej oblikovanje samih oblik, od obraza do las, zob in njihovega senčenja. Projekt kot celota se mi je zdel odlično zasnovan in ne bi spremenila ničesar.

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost